Yeni Bulvar'da Asfalt Çalışmaları Başladı

Serdivan'a inşa edilen yeni bulvarda asfalt çalışmalarının başlatıldığını aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, '2 bin 500 metrelik yeni bulvar için 20 bin ton asfalt kullanmayı öngörüyoruz. Asfalt işlemlerinin ardından yaya yolları, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri ile bölgedeki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Yeni bulvarı kısa süre içerisinde şehrimize kazandıracağız' dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar,  Serdivan 7. Cadde güzergâhında başlatılan yeni bulvar projesinde asfaltlama çalışmalarının başladığını belirtti. Oktar, “2 bin 500 metrelik güzergâhta kapsamlı bir çalışma başlatmıştık. Bölgeye kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ettik. Altyapı çalışmalarını tamamlanmasının ardından şimdi de asfalt çalışmalarımıza başladık. İnşallah yeni bulvarı kısa süre içerisinde şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

 

20 Bin Ton Asfalt

Ali Oktar, “Proje ile arterin genişliğini 30 metreye çıkarıyoruz. Daha önce de duyurmuştuk; projemiz Kampüs ulaşımı konusunda da önemli bir alternatif olacak.  7. Cadde güzergahından yeni bulvara geçiş sağlanacak ve bu şekilde Kampüse de rahatlıkla ulaşılabilecek. 2 bin 500 metrelik yeni bulvar için 20 bin ton asfalt kullanmayı öngörüyoruz. Asfalt işlemlerinin ardından yaya yolları, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri ile bölgedeki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Kampüs Ulaşımına Alternatif

Oktar, “Hatırlanacağı üzere çok kısa bir süre önce Serdivan’a yeni bir bulvar daha kazandırmıştık. Yine Kafeler Caddesi’nde yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ulaşımda alternatifleri arttıran yeni hamlelerimiz ve kentsel tasarım projelerimiz ile Serdivan değer kazanmaya devam edecek. Yeni bulvar projemizi çok önemsiyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile hem bölge sakinleri hem de üniversitemiz için güzel bir çalışmayı nihayete erdirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.