Yasin Kartoğlu, abisi Niyazi Kartoğlu'nu dualarla ebediyete uğurladı

AHA İSTANBUL - Yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayan Niyazi Kartoğlu sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü.

Aslen Malatya Darendeli olan Niyazi Kartoğlu 52 yaşında hayatını kaybetti. Başakşehir belediye başkanı Yasin kartoğlu nunda abisi olan Niyazi Kartoğlu sevenlerine veda ederek hakka yürüdü. Rahmetli Niyazi Kartoğlu için Küçükçekmece Akşemsettin camisinde  öğle namazı sonrası Sosyal mesafe kuralları gölgesinde cenaze töreni düzenlendi. Kardeş acısı yaşayan Kartoğlu kardeşler, Cami avlusunda başkan Yasin Kartoğlu ve kardeşleri Gazi, Hüseyin, Niyazi Kartoğlu'yla beraber musalla taşında yatan kardeşlerinin naaşı başında taziyeler tek tek kabul ettiler. Rahmetli Niyazi Kartoğlu'nun son vedasında İstanbul 24. Dönem milletvekili Harun Karaca, AK Parti il Başkanı Bayram Şenocak,  İstanbul büyükşehir belediyesi grup başkan vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner,  İstanbul büyükşehir belediyesi eski başkanı Mevlüt Uysal,  Başakşehir kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir AK Parti ilçe Başkanı Sabahattin Kayas, Av. Nazif Barış Çiftcioğlu, Mesimder Meslek okulları derneği başkan yardımcısı Mehmet İsimbay ve ismini sayamadığımız çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile rahmetlinin yakın dostları ve akrabaları saflarda yerlerini alarak acılı aileyi yalnız bırakmadılar.     Rahmetli   Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası  dualarla ebedi yolculuğuna uğurlandı. Rahmetlinin 31 yıllık hayat arkadaşı Hanım Kartoğlu ve çocukları Büşra, Ahmet Zehra Mustafa Dilara Feride kardeşler babalarına gözyaşları ve dualarıyla son vedasında bulundular.Cami avlusunda cenaze namazı öncesi Okunan Kur'an-ı Kerimle sema'ya açılan eller de haklar helal edilip,  yapılan dualar rahmetlinin ruhuna helal edildi. Rahmetlinin çocukları Ahmet ve Mustafa Kartoğlu  kardeşler babalarından tabutu başında bir an olsun ayrılmayarak en ön safta namazlarını kıldılar.  

İstanbul itfaiyesi'nde başşoförlük de yapan rahmetli Niyazi Kartoğlu'nun mesai arkadaşları da son yolculuğunda onu yalnız bırakmadılar . Cenaze namazı sonrası Rahmetlinin tabutu omuzlarda dualarla ebedi istirahatgahı olan  kanarya aile kabristanına uğurlanarak  defnedildi. Defin sonrası taziyeler rahmetlinin evinde kabul edildi .