Vatandaşlar başkan istifa diye yürüdüler

AHA TEKİRDAĞ - Marmaraereğlisi İlçesinde Vatandaşlar Başkan Uyan'ı Protesto Ettiler!

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi İlçesinde bir gurup vatandaş, Yeniçiftlik Mahallesinde Belediye hizmetleri yapılmadığı iddialarıyla, İlçe merkezinde Atatürk anıtı önünde toplanarak Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı istifaya davet edip protesto ettiler. Gurubun sözcüsü, Hüseyin Alp, 20 Yıl önce aldığı evin çatı katının 4 Santim yüksek olduğundan Belediye tarafından mühürlendiğini ve kendisinin Belediye aleyhine imza toplamaya başlamasından sonra mühürleme işleminin yapıldığını açıkladı.  

Sabah saatlerinde bir araya gelen yeniçiftlik Mahallesi sakinleri, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı istifaya davet ederek, mahallerine hizmet gelmediğini iddia edip şehir içinde toplanarak Atatürk anıtının olduğu meydana kadar sloganlar atarak yürüdüler. Protesto gösterisi için bir gün önceden Kaymakamlık dan izin alan Mahalle sakinlerinin basın açıklaması öncesinde Polis güvenlik tedbirleri aldı.

Hüseyin Alp; İmza Topladım Diye Evimin Çatı Katını Mühürlediler!

İlçe merkezinde, Atatürk anıtı önündeki parkın içinde bir basın açıklaması yapan Yeniçiftlik Mahallesinden gelen vatandaşlarla Belediye yetkilileri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Basın açıklamasının yapıldığı alanda Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Tütün ve Erol Yılmaz da hazır bulundu. Başkan yardımcısı İrfan Tütün ile mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginlikler büyümeden önlenirken, gurup adına basın açıklamasını yapan Hüseyin Alp şu sözlere yer verdi; “Değerli basın mensupları, Yeniçiftlik Mahallesi sakinleriyiz. Maramaraereğlisi Belediyesinden yeterli hizmet alamadığımızdan, alt yapı eksikliğinden, sokak yollarımızın çamurlu olmasından, kanalizasyon olmamasından, çocuk parklarımızın eksikliğinden, ayrıca sivri sineklerden ötürü pencerelerimizi açamamaktan şikayetçiyiz. Bu nedenle köy sakinleri olarak imza topladık. Hedefimiz 500 imza olmasına rağmen, 100 imza topladık. Kamuoyuna duyurulur” dedi.

Hüseyin Alp; Belediye Aleyhine İmza Toplayanlar baskı Altına Alınıyor!

Basın açıklamasının okunmaya başlamasıyla birlikte ilk önce Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün ile gurubun sözcüsü Hüseyin Alp arasında gerginlik başladı. Başkan Yarımcısı Tütün  “bu yapılan protesto tamamen bir provokasyondur. Sizi kimler perde arkasından yönlendirmeye çalışanlar nerede. Bu bir siyasi oyundur, kimsenin oyunlarına alet olmayın” şeklinde konuşmasından sonra, Mahalle sakinlerinin gerginliği iyice arttı. Başkan Yardımcısı Tütün’e sert tepki gösteren mahalle sakinleri; “Sen bizi burada engelleyemezsin. Kaymakamlıktan tüm izinler alındı. Yasal hakkımızı kullanıyoruz. Sizin burada ne işiniz var. Biz basın açıklamamızı yapıp medeni insanlar gibi dağılacakken, siz geldiniz bizi provoke ediyorsunuz. Kim Belediye aleyhine imza topladıysa gidip baskı yaptınız.  Yeniçiftlik mahallesinde ve İlçe genelinde bu şekilde kaç kişiye hakkınızda şikayet de bulunup imza attı diye baskı yaptınız, cezalar yazdınız onu açıklayın” şeklindeki tepkilerin ardından söz alan gurubun sözcüsü Hüseyin Alp; “Ben Yeniçiftlik Mahallesinde oturduğum evi 20 yıl önce satın aldım. Belediye geldi geçen hafta çatı katım 4 Santim yüksek diye mühürledi. Bu güne kadar neden gelip bir şey yapmadılar da, ben Belediye hakkında imza toplamaya başladığımda bu olay başıma geldi. Mahallemizde yol, alt yapı, çocuk parkları, Kanalizasyon sorunları varken, sayın Belediye başkanı İbrahim Uyan 4 yıldır Yeniçiftlik mahallemize neden hizmet etmedi de seçimler yaklaşırken bir şeyler yaptığını iddia ediyor. Biz mahallemize hizmet istiyoruz. Buraya provokasyon yapmaya gelmedik. Arkamızda her hangi bir parti veya kişi, kişiler yok. Bu topluluğun içinde her partiden ve görüşten insanlar var. Belediye başkanı İbrahim Uyan’ı  istifaya davet ediyoruz” dedi. 

Yaşanan küçük gerginlikler daha fazla büyümeden önlendiği basın açıklamasından sonra vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasından sonra Başkan Yardımcısı İrfan Tütün tepkili vatandaşları dinledi, gerekenin yapılacağını ifade etti.

Haber: Abdurrahim Yıldırım