Vali Yardımcısı Çakır: "Kentimizde Beşiktaş Galibiyeti Gibi Sporda Güzel Gelişmelerin Yaşanması Hepimizi Mutlu Ediyor"

AHA ADANA-Adana'da yılın son 'İl Spor Güvenlik Kurulu' toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık yapan Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, 'Kentimizde Beşiktaş galibiyeti gibi sporda güzel gelişmelerin yaşanması hepimizi mutlu ediyor' dedi.

Çakır, 5 Ocak Fatih Terim Stadı tribünler altında Basın Toplantı Salonu’nda ilgili birimler ve Spor Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, futbolda  Adana Demirspor, Kadınlar Basketbolda BOTAŞ ve ASKİ Spor’un başarısıyla kentin tanıtımın sağlandığını ve gündemde kaldığını söyledi.

Emniyet Spor Şube Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlerin gayretleri sonucunda sporda şiddetin ve istenmeyen olayların azaldığının altını çizen Vali Yardımcısı Çakır, şöyle devam etti:

“İl Spor Güvenlik Kurulu’nun yılın son toplantısına gerçekleştiriyoruz. Tüm kurul üyelerinin ciddi, sorumlu davranışları, fikir alışverişleri, önerileri sayesinde güzel bir yıl geçirdik. Bu nedenle tüm kurul üyelerine teşekkür ederim.  Kentimizde Adana Demirspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenmesi gibi sporda güzel gelişmelerin yaşanması hepimizi mutlu ediyor. Özellikle Avrupa Kupaları’nda kentimizin adını duyuran Başta BOTAŞ Spor olmak üzere ASKİ ile diğer branşlarda başarılı sporcu ve kulüpleri kutluyorum. Yıl içinde istenmeyen olaylar fazla yaşanmadı. Bizim gönlümüzden sporda hırçınlık, taşkınlık ve şiddet olaylarının tamamen bitmesidir. Bu kapsamda; kulüpler taraftarlarını eğitmeli. Spor medyası da başarılara daha geniş yer vermeli.”

-“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SÖZLÜ’NÜN SPORA KATKILARINI İNKAR EDEMEYİZ”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın göreve başlamasıyla İl Spor Güvenlik Kurulu toplantılarının kimlik kazandığını, Çakır’ın olumlu ve yapıcı yaklaşımı, yol gösterici olmasının spordaki başarıya yansıdığını belirterek teşekkür etti.

Adana Demirspor’un hem PTT 1. Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda ki başarısıyla gurur duyduklarını ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana Demirspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenmesi kentimizde bayram havası yaşattı. İl Spor Müdürlüğü olarak başarılı bir sezon geçirdik. Emniyet Müdürlüğü ve kulüplerle koordineli çalışarak kentimizin adının sporla anılmasını sağladık.  Okul sporlarına, göç yoluyla kentimizde bulunan çocukları spor yoluyla kötü alışkanlıklardan kurtarıyoruz. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ile kentte sporun yaygınlaşması için olumlu çalışmalar üretiyoruz. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı organizasyonla federasyon başkanlarından teşekkür mektupları almaktayız. 4 Ocak Pazar günü Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 4. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nu gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün spora katkılarını inkâr edemeyiz. “

-GÜLLERİ: “AMATÖRLER ALTIN YILINI YAŞIYOR”-

Toplantıda konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, amatörlerin altın yılını yaşadıklarını, tesis, malzeme ve diğer konularda Vali Mustafa Büyük, belediye başkanları ve özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den büyük destek gördüklerini belirterek, “Özellikle maçlarımızda görev alarak caydırıcı olan polisimize ve diğer görevlilere teşekkür ederiz. Bu sezon sahalarda istenmeyen olaylar pek yaşanmadı. Kulüpler Fair-play düşüncesinde davrandı. Hizmeti ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Toplantıda, Osmanlıspor ile Beşiktaş karşılaşmasında alınacak önlemler belirlendi.

-TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?-

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın başkanlığında toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına katılanlar şöyle:

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz,  Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Sökmen, Jandarma Alay Komutanlığı adına Cafer Gök, Adanaspor adına Bülent Demiryapar, Adana Demirspor adına Kazım Bozan, Mustafa Türk,  Büyükşehir Belediyesi adına Fahri Onar, Mustafa Güreş, Çevre İl Müdürlüğü adına Oktay Aslanpay,  Seyhan Belediyesi adına İsmail Uçar, Milli Eğitim İl Müdürlüğü adına Fatma Mutlu, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Basketbol İl Temsilcisi Rıza Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri Cemal Demirağ ve Mahmut Kır.