Vali Saran’ın Desteğiyle ‘dumansız Aileler’ Projesi

AHA MALATYA- Projeler Mimarı Malatya Valisi Doç.Dr.Ulvi SARAN’ ın desteği ile yeni bir projeye daha imza atıldı, “Dumansız Aileler” projesi.

Malatya Valiliği, Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK), T.C.Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Dumansız Aileler” projesi Malatya’da başlatıldı.

Proje kapsamında özel olarak eğitilen lise çağı kız öğrencisi aracılığı ile ilimizde “Sigara Bağımlılığı” bilinci oluşturmayı amaçlanmaktadır. Vali SARAN’ın destekleri ile Malatya’da  pilot proje olarak başlanılan bu eğitim programı organizasyonun 2013 yılında tüm Türkiye’de uygulamanın başlaması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında yapılan tanıtım etkinliğinde Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat TUNCER, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet BULUT,İl Sağlık Müdürü  Dr. Nail UMAY,SUVAK Proje Yürütücüsü Dr. Nejat ÖZGÜL ve Vali SARAN birer konuşma yaptılar.

Vali SARAN, Malatya olarak bu güne kadar başarılı bir çok projeye imza attıklarını belirterek bu proje kapsamında sigarasız ve sağlıklı hayatı destekleme vizyonlarını; ”Bir çok hastalığın en büyük etkeni olan sigara bağımlılığı ile mücadele edebilmek için ülkemizde uzun yıllardır bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Devletimizin yapmış olduğu bu çalışmalar doğrultusunda toplumumuzda sigaranın zararları konusundaki bilincin ve sigaradan kurtulmak için duyulan ihtiyacın her geçen gün artmakta olduğunu gözlemlemekteyiz. Böyle güzel bir projenin daha ilimizden başlamış olması Malatyalı hemşehrilerimizi gururlandırmaktadır. İlizde başlayan bu projenin tüm Türkiye’ ye yayılması ve destek bulmasını diler, Projede emeği geçen herkesi kutlarım” dedi. 



HABER- AHA