ÜSTÜN, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Toyota Otomotiv Sanayi, Toyota Boshoku ve Yazaki firmaları işbirliğiyle hayata geçirilen, 4 Bin kişiye eğitim ve iş imkânı sağlayacak UMEM projesi kapsamında Sakarya'da düzenlenen imza törenindekonuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, şehre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SAKARYA OTOMOTİV ŞEHRİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR Genel Müdürü, Belediye Başkanları ve çeşitli bürokratların katıldığı programda söz alan Üstün;

“Bugün çok hayırlı bir iş için birlikteyiz. Bugün Sakarya artık bir Otomotiv şehri. Şüphesiz şehrin coğrafi konumu da önemli. Ama binlerce metale can veren nitelikli iş gücü artık Sakarya’da var. 45 tane Meslek Lisemiz ve yaklaşık 25 Bin öğrencimiz buralarda eğitim görüyor. Sanayimiz için nitelikli işgücü işte buralardan çıkacak. 4 bin insana iş imkânı tanıyacak bu proje, devlet ve özel sektörün güzel bir birlikteliğini sergiliyor. Burada Toyota da, Yazaki de, Toyota Boshoku da adeta destan yazıyor” dedi.

ÖZDEMİR SABANCI MÜJDELEMİŞTİ

Programda Yazaki firmasıyla ilgili bir hatırasını paylaşan Üstün; “Benim de Yazaki’nin kuruluşuyla ilgili küçük bir hatıram var. Yazaki Kuzuluk’ta kurulmuştur, ben de Kuzuluk Belediyesinin hukuk müşavirliğini yapıyordum. O zaman Yazaki yetkilileriyle uzun uzun toplantılar yaptık. O zamanki ortakları da rahmetli Özdemir Sabancı’ydı. Bize şunu demişti; çocuklar inşallah bu yatırımlardan sonra, kendi otomobilimizi de yapacağız. Bu müjdeyi o günkü toplantılarda bize vermişti. Taşeron örgütler o değerli insanı katlettiler.  20 yıl sonra Türkiye’de yerli otomobil, milli otomobil konuşur olduk. Bu gün yerli otomobile talip olan bu şehirdir, Sakarya’dır” dedi.

KARASU DÜNYA PAZARINA AÇILACAK

Öte yandan Karasu Limanı projesine de değinen Üstün; “Toyota ürettiği araçlarını bazen İzmir limanına götürüp oradan ihraç etmek zorunda kalıyor. Neden? Etraftaki limanlar dolu. İşte bunun da startını verdik, limanımız inşa ediliyor. İnşallahçok yakında bu coğrafyada üretilen arabalar, sanayi ürünleri 50 kilometre ötedeki Karasu Limanından dünya pazarlarına açılacak”diye konuştu