üstad Mezarı Başında Anıldı
AHA İSTANBUL-Esenlerli öğrenciler, Türk şiirinin usta ismi Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31inci yıldönümünde kabri başında andı.
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede eğitim gören lise son sınıf öğrencilerini şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31. yıldönümünde, 'Üstad'ın Eyüp Mezarlığı'ndaki kabrine götürdü. Oruçreis ve Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Üstad'ı kabri başında dualar okuyarak andı. Öğrenciler, "Bizler belki Üstad'a yetişemedik ama O'nun şiirlerini ve fikirlerini benimsedik. Çok sevdiğimiz Üstad'ımıza mezarının başında dua etmeyi çok istemiştik" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
MEVLEVİHANEYİ GEZDİLER
Öğrenciler daha sonra Eyüp'teki Bahariye Mevlevihane'sini de gezdiler. Burada yetkililerden Mevlevi hakkında bilgi alan öğrenciler, İslâm sanatları eserlerini de incelediler. Mevlevihane'yi çok beğendiklerini belirten öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Belediyenin ikramlarından da faydalanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen otobüslerle okullarına geri döndüler.
REİS BEYİ İZLEDİLER
Etkinlikler kapsamında Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğrencilerine sabah ve öğleden sonra Reis Bey filmi izletildi. Öğrenciler, Nenehatun Mahallesinde bulunan Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi Cep Sinema Salonlarında Necip Fazıl'ın aynı adı taşıyan tiyatro eserinden esinlenerek yazılan ve yönetmenliğini Mesut Uçakanın yaptığı 1988 yapımı Reis Bey filmini hep birlikte izlediler. Film öncesi öğretmen Durmuş Korkmaz da çocukları üstad Necip Fazıl ile ilgili aydınlattı.