Ulaşım Zammına Bisikletli Tepki

AHA MUĞLA-AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım ücretlerine yaptığı son zamma tepki göstererek, Muğla Büyükşehir Belediyesinin son 1 ay içinde yaptığı ulaşım ve su zamları konusunda örgütlü tüm sivil toplum kurumlarını tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Öztürk ve beraberindekiler, ulaşım zammını protesto için bisiklete bindiler.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk:

“İstanbul’daki metro turnikelerinden ücretsiz geçiş yapan arkadaşlar ulaşımın İstanbul’da çok fahiş olduğunu söylediler. O arkadaşları ben Muğla’ya davet ediyorum. Gelsinler Muğla’daki otobüslere bedava binsinler”

 

Kötekli Mahallesindeki Yoğurtçu Parkı’nda toplanan ve ellerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerine yaptığı son zamma tepki gösteren pankartlar taşıyan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, vatandaşlar ve partililerle  birlikte zammı protesto eden AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, yapılan zamma herkesin tepki koyması gerektiğini ifade etti.

Öztürk, konuşmasında,  “Muğla gibi üniversite kenti olan bir kentte özellikle öğrencileri ve halkımızı olumsuz etkileyecek olan ulaşım zammını hemen geri çekmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’e buradan sesleniyorum. Sayın Başkan son 1 içinde üst üste yaptığı su ve ulaşım zamlarını geri çekmezse, bizler tepkimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı  Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Son zamla birlikte, 1.10 TL olan yol ücretleri yüzde 36 zam yapılarak 1.50 TL’ye ye çıkarılmıştır. İstanbul’da aynı ücreti ödeyen öğrenciler kilometrelerce yolculuk yapıyor. Muğla’da ise birkaç kilometre için bu fiyat adaletsizliğin göstergesi.

Yapılan bu zamla, harçlıklarının büyük bir bölümünü ulaşıma ayırmak zorunda olan gençlerimiz,  haksız bir mağduriyet yaşayacaklar. Bizler, bugün burada üniversite öğrencilerimizin yanındayız  yaşadıkları mağduriyetin takipçisi olacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesinin son 1 ay içinde yaptığı ulaşım ve su zamları konusunda her konuda toplantı yapan örgütlü tüm sivil toplum kurumlarını tepkilerini ortaya koymaya çağırıyorum. Ayrıca, dün İstanbul’daki metro turnikelerinden ücretsiz geçiş yapan arkadaşlar ulaşımın İstanbul’da çok fahiş olduğunu söylediler. O arkadaşları ben Muğla’ya davet ediyorum. Gelsinler Muğla’daki otobüslere bedava binsinler. ”

Öztürk ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından ulaşım zammını protesto için Kötekli Mahallesinde bir süre bisiklete bindiler.