UEFA yolcusu Yeni Malatyaspor için Pasaport seferberliği başladı

AHA İSTANBUL - Yeni Malatyaspor İstanbul'da geleneksel hale getirdiği bereket sofrasının bir yenisini kurarak Malatya birlik beraberliğini tüm değerleriyle bir kez daha haykırdı

Evkur Yeni Malatyaspor kulübü geleneksel İstanbul'da düzenlediği iftar bereket sofrasında tüm değerlerini ağırladı. Polat İstanbul otelde düzenlenen iftar davetine çok sayoda Malatyalı siyasi, sivil toplum kuruluşu, sanatcılar ve iş adamları katıldı. Ev sahibi Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek ve 2. başkan Aziz Yalçınkaya ile yönetim kurulu gelen misafirleri tek tek karşıladı. 

Düzenlenen iftar programının sunuculuğunu Tv program yapımcısı Ali Biricik yaparken , Misafirler arasında Ak Parti Grup başkan vekili Öznur çalık, Chp Grup başkan vekili Veli Ağbaba, Ak Parti milletvekili Halis Dalkılıç, Mhp milletvekili Arzu Erdem, Chp milletvekili Murat Demir, eski Milletvekili Dr. Gülay Yedekci,  Kulüpler birliği başkanı ve Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman , Malatyanın kültür elçisi Selahattin Alpay ve ismini sayamadığımız çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yetkilileri, sanatcılar, davetliler birlik beraberlik sofra bereketinde yerlerini aldılar. 

Malatyanın değerleri ile  misafirlerinin katıldığı iftar sofrasında Ezanın okunmasıyla açılan oruçlar, semaya açılan ellerde edilen dualarla bir kez daha şükürler edildi.   İftar sonrasında selamalama konuşması yapan Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek kulübe emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Adil Gevrek Yeni Malatyasporun doğu ve Güneydoğunun tek temsilcisi olduğunu, Futbolun marka değerlerinin artırılmasını, taraftarların statlara çekilmesini, sivil toplum kuruluşlarının destek vermesini istedi. Malatyanın bütün zenginliklerinin olduğu, Malatyasporun tek markaları olmalarını diledi. Kulüpler birliği başkanı Fikret Ormana'da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi. 

Kulüpler birliği başkanı Fikret Orman ise selamlama konuşmasında Yeni Malatyaspor kulübünün taraftarlarına seslenerek maçlara katılımların artmasını ve kulübe sahip çıkılmasını istedi. 

Eski Milletvekili Dr. Gülay Yedekci'de konuşmasında Yeni Malatyasporun UEFA'da olmasının gururunu yaşadıklarını trübünlerin gizli kahramanlarında Derebeyler taraftarlar grubuna desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dr.Gülay Yedekci Yeni Malatyasporun kadınlarıda etkilediğini, Çocukların atarı salonlarından uzaklaşmasını, kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağladığından Ayşe, Fatma bacıların Yeni malatyasporu sevdiklerini dile getirdi. 

MHP milletvekili Arzu Erdem ise konuşmasında Türk silahlı kuvvetlerin düzenlediği sınır ötesi Pençe operasyonuna atıfda bulunarak Askerin gözünün yaşa ayağı taşa gelmesin diyerek dualarla yanında olduklarını sözlerine ekledi. Vekil Arzu Erdem Malatyalıların hep bir arada olduğunu Malatyalıların olduğu yerde hainliklerin olmadığını, kötülüklerin çıkmadığını söyledi. Milletvekili Arzu Erdem Malatyasporun bir tarih yazdığını, başarı öyküsünün olduğunu Avrupa yolunda Ayyıldızlı bayrağı dalgalandıracağına inandığınıda dile getirdi. 

Milletvekili Murat Demir ise kendilerini iftar sofrasında  buluşturan Yeni maltyasporu UEFA taşıyan tüm kulüp yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Milletvekili Halıs Dalkılıç'da konuşmasında Malatyalıların Malatyasporla gurur duyduklarını, Malatyalıların pasaportlarını hazırlayacaklarını takımlarını Avrupadada takip etmek için herkesin hazırlık yapmasını istedi. Malatyasporun herkesin gururu olduğunu Durmak Yok Yola Devam diyerek destekleri tam istedi. 

Chp Grup başkan vekili Veli Ağbaba'da konuşmasında her yere gitiğinde Dünyanın en güzel kentinden Malatyadan  selamlarını getirdiğini, İstanbulun fethinin yaşandığı şu günlerede atıfda bulunarak Fatih Sultan Mehmet Han, Mustafa Kemal Atatürk, Turgut Özal, İsmet inönü, ve Mevlüt Aslanoğlunuda andı. başkan vekili Veli Ağbaba Kenti kent yapan AVM'ler Recidancelerin olmadığını, sanatcıları, bilim adamları, siyasileri olduğunu Selahattin Alpay'ın, Kemal Sunalın, İlyas Salmanın, Belkıs Akkalenin, Hamit fendoğluların, Turgut Özalların, ismet inönülerin olduğunu dile getirdi. Yüreği sarı kırmızı çarptığını kimsenin inanmadığı bir başarının elde edildiğini başkan Adil gevrek ve ekibine Yeni Malatyaspora emeği geçen herkese teşekkür etti. 



Ak Parti grup başkan vekili Öznur Çalık'da konuşmasında Malatyanın yıldızlar şehri olduğunu Malatyanın nufusunun İstanbul'da 410 bin iken çocuklarıyla 800 bin bulduğunu dile getirdi. 1453 İstanbul'un fethiyle Malatyasporun   hikayesini beraber yazdıklarını sözlerine ekledi. malatyasporun 5 yıl önceki durumunu hatırlatarak amatör ve bal liginden süper lige 5. sırada tamamlamasıyla gurur duydularını, UEFA ile avrupa yolcusu olduklarını Avrupa maçlarına beraber gideceklerini söyledi. UEFA standartlarına uygun stat yaptıklarını UEFA maçlarının oynanamaz dedikleri maçların burada bal gibi oynanacağını sözlerine ekledi. 

İftar daveti program sonrasında toplu çekilen resimlerle bir kez daha Malatyalıların birlik beraberlik içinde olduklarını dosta düşmana haykırdılar.

Bu özel davetliler arasında Dizi oyuncuları Malatyanın gururları Umut Oğuz, Barış Kılıç, sanatcılardan Yagız, Maral, Canbay, Cılgın Sedat, Serkan Lama, Ogün özkul 'da yer aldılar.

Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse, Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş, Akçadağlılar dernek başkanı Nazife özlemir,  Dilekliler dernek başkanı Ali Karadoğan, Miad iş adamı dernek başkanı Yunus Akdaş Gala Tv yönetim kurulu başkanı Ferhat Canbey ile diğer illerin federasyon başkan ve temsilcileride bu davette yerlerini aldılar.