Türkiye Sakatlar Derneğinden Genç Mucitlere Destek

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) İstanbul merkezinde gerçekleşen buluşmada söz yerindeyse tam anlamıyla eğlence hâkimdi. Türkülerin, şiirlerin yer bulduğu programda özel bir koleje ait onuncu sınıf öğrencilerinin engeli vatandaşlarımız için gerçekleştirdikleri ve TÜBİTAK 'a sunmak üzere hazırlıklarını tamamladıkları projenin lansmanını salonda yer alan engelli dernek üyeleri ile paylaştılar.

Fen lisesi öğrencisi olan Elif Sarman ve Yağmur Yongacı’nın geliştirdikleri projeyi “ Sosyal Farkındalık Değerler Eğitimi” başlığı altın da salon da yer bulan onlarca kişiyle paylaştılar. Proje’nın gelişim aşamasında destek veren kolej öğretmenlerinin, projenin sahibi öğrencilerin velilerinin, dernek yönetiminin ve üyelerinin dikkatle dinlediği proje detayları paylaşımı sonrası katılımcılara projeye yön vermesi maksadıyla anket düzenlendi.

İŞTE PROJENİN DETAYLARI

Aslında proje, öncelikle sadece engelli vatandaşlarımıza yönelik hazırlanan bir çalışma değil.65 yaş üstü olanlar, hamile ve belirli oranda engelli raporu bulunan tüm vatandaşlarımız faydalana bilecek. Temeli çipli bir kart sistemine dayanan projede sisteme tanınan kullanıcılar tüm toplu taşıma araçların da metrobüs ve raylı ulaşım araçlarına yönlendiren asansörlerde öncelik tanımayı sağlayacak. Bu sayede ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları bir adım daha iyileştirmiş olunacak.

BAŞKAN İLYAS YILDIZ’DAN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK

Projenin tüm detayına ilgi gösteren ve destekçi olduğunu ifade eden Başkan İlyas Yıldız sözlerine dernek üyelerine ithafen şöyle devam etti.” Hak temennisi zihniyeti olması ve kapı kapı gezip dilenci gibi kitap vs satmamaları onurlu, gururlu dik duruşlarını muhafaza etmeleriniz sebebiyle sizlere teşekkür ediyorum. sizlerle gurur duyuyorum.”Sağ ayağında protez olduğunu ifade eden başkan, solanda bulunan herkese çiçek tohumu armağan etti. Program yapılan ikramların ardından içlerinde dernek üyelerinin de bulunduğu şair ve sanatçıların hoş sahnesiyle son buldu.