Turizm Konseyi Vali Başkanlığında Toplandı
AHA MUĞLA - Vali Fatih Şahin Turizm Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, turizm sektörünün hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını dolayısıyla turizmin geliştirilmesi için yapılan her türlü çalışmanın ekonomik ve sosyal alanda refah sağlayacağını belirtti.
Katılım sağlanan turizm fuarları ile alternatif pazarların geliştirildiğini ileten Vali Şahin, bu şekilde İngiltere pazarındaki azalmanın minimilize edildiğini aktardı. Muğlanın mevcut turizm potansiyelini ve pazarlarını geliştirmenin yanı sıra yeni pazarlar yaratmanın ve kalıcı olmanın önemine değinen Vali Şahin, toplantıda alınacak kararların ilimizin turizmi açısından artı bir değer sağlayacağını vurguladı.
Muğlanın en önemli sektörlerden biri olan turizmin geliştirilmesi, yeni pazarların oluşturulması, mevcut pazarlardaki gücün arttırılması ve ilimizin bir bütün olarak tanıtılması için neler yapılabileceği konusunda fikir ve strateji geliştirmek amacı ile yapılan Turizm Konseyi toplantısında pek çok önemli kararlar alındı.
Bu doğrultuda, katılım sağlanması planlanan yurtdışı fuarlarının belirlenmesi konusunda sektör temsilcileri ile yapılan görüş alış verişi sonucunda mevcut fuarlara ek olarak Hollandada Utrech, Finlandiyada Makta, Danimarkada Ferrie, Almanyada Stuttgart, İsviçrede Zürih ve İtalyada Milano Turizm Fuarlarına Muğla ili olarak katılımın sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.
Diğer yandan, Turizm Konseyi tarafından İngiltere Bağımsız Acenteler Birliğinin 2014te yapılacak Advantage Konferansının Muğla Bölgesinde gerçekleştirilmesi için Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelecek taleplerin değerlendirileceği ifade edildi.
Fuarların yanı sıra alternatif etkinliklerin de yapılmasının önemli olduğunu düşünen Turizm Konseyinin aldığı kararlardan biri de Muğla turizmin en önemli pazarı olan İngilterede yapılması planlanan Road Show etkinliği için bütçenin oluşturulması.
Turizm sektörü ile pek çok konu üzerinde görüş alışverişin yapıldığı toplantıda alınan diğer kararlar ise şu şekilde:
Alternatif pazarların oluşturulması amacıyla, Vali Fatih Şahin başkanlığında bir heyet 10 Aralık 2012 tarihinde İskoçyada bulunan Glasgowu ziyaret edecek. Daha sonra 12 Aralık 2012 tarihinde de Litvanyada düzenlenecek Türk Günleri etkinliklerine katılacak. Finlandiya, Letonya, ve Estonyada Roadshow düzenlenmesi için planlamalar yapılacak. Diğer yandan, Ukraynanın başkenti Kievde bir turizm ofisi açılması ve Roadshow düzenlenmesi için bütçenin oluşturulması üzerinde çalışılacak.
Rusyada Pegas ve Intourist adlı tur operatörlerinin Roadshow programlarına katılım sağlanması konusu değerlendirilecek.
Muğla Ticaret Odası tarafından Nisan 2013 de St. Petersburgdan bir basın grubunun ilimize gelmesine yönelik çalışmalar yapılmasının yanı sıra Haziran 2013de St. Petersburgda bir Muğla Gecesinin düzenlenmesi planlanmıştır.
Toplantıda, Kültür ve Turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, FETAB, GETOB, TURSAB, BODER, İlimiz Sanayi ve Ticaret Odaları, Deniz Ticaret Odaları, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü ve Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü, bazı otel yöneticileri ve Muğla turizm sektörünün önde gelen temsilcileri hazır bulundu.