Tuncay özkan, Edremit’te

AHA BALIKESİR-Balıkesir’in Edremit ilçesi Avcılar Mahallesinde bir söyleşide buluşan Gazeteci - Yazar Tuncay Özkan, altı yıl tutuklu kaldığı Silivri Cezaevindeki koşulları ve Ergenekon davasıyla ilgili izlenimlerini anlattı.

Balıkesir’in Edremit ilçesi Avcılar Mahallesinde bir söyleşide bulunup, Körfez sakinleriyle bir araya gelen ve Ergenekon davası ile ilgili anılarını anlatan Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, altı yıl tutuklu kaldığı Silivri Cezaevindeki koşulları ve Ergenekon davasıyla ilgili izlenimlerini anlatıp, kitaplarını imzaladı.
Edremit ziyaretinde Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan’a eşi Duygu Dikmenoğlu ve gazeteci Adnan Bulut eşlik edip yalnız bırakmadılar.
Edremit Belediyesi ve ADD Altınoluk Şubesi’nin konuğu olarak bir söyleşiye katılan Tuncay Özkan, söyleşide, “Mahkeme heyetine, evinde ‘Atatürk´ün Bursa Nutku’ bulunduğu için ceza aldığını söylerken, Bana bu yüzden ceza verecekseniz kabulüm; ama Ergenekon’u, terör örgütü üyeliğini reddederim” dediğini hatırlattı ve 6 yıl kaldığı Cezaevi’nde umudunu hiç yitirmediğini açıkladı.  
Dışarıya çıkma sebebinin ise bu ülkenin vicdan sahibi insanlarının desteği ve sevgisi ile olduğunu belirten Özkan, Ergenekon davası ile ilgili anıları, Silivri Cezaevi’nde koşulları dinleyiciler ile paylaştı.
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olsa bile kazanamayacağını ifade eden Tuncay Özkan, hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.
ADD Altınoluk Şube Başkanı Özlem Aytekin, Tuncay Özkan’a, sıcak havada dinlemeye gelen vatandaşlara ve Avcılar Mahallesi Muhtarı İbrahim Köylüceli’ye teşekkür etti.
Avcılar Mahallesindeki söyleşiye Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Genel Başkan Danışmanı Mithat Ali Kabaali, CHP Edremit Kadın Kolları Başkanı Gülen Üstüner, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. ENVER DOLGUN