Tuncay Azaphan'ın Tübitak 4006 bilim projeleri gururlandırdı

AHA - İSTANBUL- Tübitak 4006 bilim fuarında Tuncay Azaphan mesleki ve teknik Anadolu lisesinin 16 projesi kabul edilirken yöneticiler haklı gurur yaşadı.

Tübitak 4006 bilim fuarında Güngören Tuncay Azaphan mesleki ve teknik Anadolu lisesinin katıldığı dereceye giren 16 projesinin sergilendiği sergi yapılan törenle açıldı. Okul binasında açılan sergiye ilçe milli Eğitim müdürü Yusuf Kahraman ve şube müdürleri, okul müdürleri Halk Eğitim müdürü, ilçe genclik spor müdürü ve çok sayıda öğretmenler katıldı. 

Açılış öncesi konuşma yapan Tuncay Azaphan mesleki ve teknik Anadolu lisesi müdürü Ferhat Öztürk 4006 Tübitak bilim fuarında 16 projelerini kabul gördüğünü bu projelere emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlere  teşekkür etti. Selamlama konuşması yapan ilçe milli Eğitim müdürü Yusuf Kahraman' da Güngören'de ilk defa 4006 puanlı bilim fuarının açılışını gerçekleştirdiklerini emekleri geçen öğrenci öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür etti. 

Kurdele kesiminden sonra 16 proje hakkında bilgi alan heyet projeyi gerçekleştiren öğrencilerinin anlatımlarıyla başarının heyecanını onlar da yaşadı. 

4006 Tübitak bilim fuarında kabul edilen projelerden dilimizdeki sözcükler, ecdadının izinde geleneksel Osmanlı mutfağına tanıyalım, dilimiz kimliğimizdir, kadına yönelik aile içi şiddetle ilgili görüş ve tutumlarının belirlenmesi, İngilizce hikayeler, lise öğrencilerinin sosyal hayatları ve okul yaşantıları üzerinde internet etkilerinin araştırılması, biliyorsan hemen bilmiyorsan hafızana Güven, doğal ürünler ile temiz çevre temiz ev, farkında ol fark yarat, adım adım İstanbul, İstanbul'un sesi İstanbul şairler müzesi, Pisagor teoreminin ispatı, pi sayısını nasıl hesaplarım, Eko bank, matematik soru çarkı projeleri katılımcılardan tam not aldı. 

Program sonrası misafirlere ev sahipliği yapan öğrenciler ve yöneticiler birbirinden lezzetli Osmanlı mutfağını  ikramı yapıldı. İkram sonrası Veysel Karani camii imamı Mehmet Şenyiğit'in okuduğu dualarda şehitler de unutulmayarak bir kez daha yad edildi.