Tükoder yoksulluğa rest çekerken GDO'lu ürünlere isyan etti

AHA İSTANBUL - Güngören TÜKODER Şube Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla "Yoksulluk tüketicinin kaderi olamaz" dedi.

Güngören Güven Mahallesi Menderes Caddesi üzerinde toplanan TÜKODER açtıkları pankartlarla tüketici bilinçlendirme adına  yoksulluğa İsyan ederken GDO lü ürünlerede  Rest çekti.  Şube başkanı Nedim Akgün yaptığı basın açıklamasında  Türk-İş'in 2017 verilen de yaptığı Araştırma sonucunda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1386 lira yoksulluk sınırı İse 4515 lira olarak tespit ettiğini ve yoksulluk haftası dolayısıyla yoksulluğun vatandaşların kaderi olmadığını haykırdı. Dışarıdan gelen GDO ürünlerinin yasaklanması gerektiğini, hileli Gıda üreten tüketici sağlığı ile oynayan firma yöneticileri için para cezalarının yetersiz olduğunu, GDO lu hayvan yemlerinin ithalini durdurulmasını istedi.

TÜKODER Genel başkan Aziz  Koçak Kredi kartlarında olan kart aidatları ile ilgili uyarıda bulunarak Hakkınıza sahip çıkın dedi. 

Basın toplantısına Güngören Belediye meclis üyelerinden Hasan Çiçek, Ergün Edebali, Musa Keleş katılırken CHP Gençlik Kolu Başkanı Mesut Metin Kadın Kolları Başkanı Meral Güneş ile çok sayıda yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Menderes Caddesi yürüyüş yolunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için broşürler dağıtıldı.