Trabzonluların hayali gerçek oldu, Şatıroğlu sözünde durdu, Kültür Evi tamam

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşayan Trabzonlular nihayet hayalini kurdukları Yeni Federasyon merkezi ile Trabzon kültür evine kavuşuyor.

Trabzon dernekler federasyonu uzun zamandır hayalini kurdukları federasyon merkezine ve Trabzon evine kavuşuyor. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın imzasıyla  Fatih'te bir bina Trabzon dernekler federasyonu'na 10 yıllığına tahsis edildi. Fatih Belediye başkanlığında  Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve Trabzon dernekler Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlunun karşılıklı imzasıyla  tahsis protokol töreni düzenlendi. Çok sayıda dernek başkanı ve federasyon yöneticileri katıldığı törende bir hayalin gerçekleşmesi anı katılımcılara heyecan yaşattı. TDF Trabzon dernekler Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu bu özel an dolayısıyla yayınladığı mesajda " TRABZON’UMUZA HAYIRLI OLSUN…

Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) olarak, uzun bir süredir mücadelesini verdiğimiz bir hayalimiz gerçek oldu. Fedrasyonumuza mekan temini çalışmalarımızın sonunda,  yeni mekanımıza kavuşuyoruz.

İstanbul Fatih, Org. Nafiz Gürman Cd. Üzerinde, 4 katlı 15 bağımsız bölümden oluşan taşınmazın kiralama yoluyla 10 yıllığına Federasyonumuza tahsisi tamamlanmıştır. 

Yeni binamız, gerekli tüm tadilatlar yapıldıktan sonra, Federasyon Merkezî ve  Trabzon Evi olarak tanzim edilecek, eğitim, kültür sanat, aş evi ve tüm STK faaliyetleri için Trabzon'lu derneklerin, sanatçıların, öğrencilerimizin, hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. 

Tüm bu süreçlerde bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini hiç esirgemeyen TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili Hemşehrimiz Sn. Mehmet MUŞ’a, Fatih Belediye Başkanı Hemşehrimiz Sn. Ergün TURAN’a, emeği geçen herkese ve kıymetli  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İnşallah önümüzdeki günlerde yeni binamızın çalışma şartlarını düzenleyerek faaliyete başlayacağız.

Hayırlı uğurlu olsun. Allah bizleri muvaffak etsin inşallah."dedi. 

Yıllar önce Trabzon dernekler federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu Güngören Trabzonlular Derneği nde katıldığı bir programda federasyon merkezi ve sosyal tesislerini kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını sözünü vermişti. Verdiği sözü tutarak Trabzonluların hayaline imzasını atarak gönüllerde taht kurdu.  

Bina tahsis protokol imza töreninde Güngören Trabzon'a dernek başkanı İbrahim Yılmaz, of kıyıboyu dernek başkanı Ali Köseoğlu ile Karacalar dernek başkanı Ali Karaca ile ismini sayamadığınız çok özel konuklar  yerlerini alırlarken çekilen fotoğraflarla bu özel gün ebedileştirildi.