Trabzonlular horonla mikro milliyetciliğe rest çekti

AHA İSTANBUL - Güngören Trabzonlular derneği gecesinde Türkiye mozaiği buluşarak birlik beraberlik çoşkusu yaşatıldı.

Güngören Trabzonlular Derneği geleneksel hale getirdiği 3 buluşma şölenini görkemli bir gece ile gerçekleştirdi. Güngörende bulunan Bir Hayat tesislerinde gerçekleşen şölende çok özel konuklar yerlerini alırken kemençenin melodisi ve horonun ayak sesleri  geceye damga vurdu. 

Programın sunuculuğunu  radyo program yapımcısı Kaptan Hüseyin yaparken  açılış konuşmasında Güngören Trabzonlular dernek başkanı İbrahim Yılmaz  dernek çalışmaları hakkında  bilgiler verdi. Misafirler arasında yer alan Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu selamlama konuşmasında Trabzonluların her yerde neden  öne çıktığını dile getirirken  Trabzonluların zor insan olduğunu, azimli, çalışkan  ve kararlı olduklarını ancak Trabzonluların mikro milliyetçilik yapmadıklarını  sözlerine ekledi. Başkan İsmail Şatıroğlu " Bizler mikro milliyetçiliği yapmıyoruz ülkemizi seviyoruz. Burada diğer illerden insanlar bir araya gelerek gecemize ortak oldular. Edirne'den Kars'a kadar bu devlet bizimdir" dedi. 

Geceye yöresel Karadeniz  sanatcılar  Serkan Sevdekar, Onut Atmaca ve Cemal Kadir Kaya'nın  söylediği şarkılarla katılımcılar kemençe ezgisiyle horonlarla pistlerden inmediler. 

Gecede Karacalilar dernek başkanı Ali Karaca'nında okuduğu gurbet şiiride dinleyenleri duygulandırdı.   Güngören belediyesi meclisi grup başkan vekili Tarık Kanbur,  Mhp ilçe başkanı M.Alpaslan Aldır, Yeniden Refah Partisi ilçe başkanı Selçuk Altınel, il başkan adına yönetim kurulu üyesi Yücel Öztürk,  Ak Parti ilçe başkan yardımcısı Erdoğan Öztaç, kulüpler Birliği Başkanı Atilla Kırali, muhtarlar, Mesimder meslek okulları Derneği yöneticileri ile spor kulüplerinin yanı sıra,  Güngören il dernekleride bulundukları masalardaki numaratörlere kendi illerinin plakalarını yazarak mikro miliyetciiğe rest çektiler. Ardahan posoflular 75 plakalarını, Aksaraylılar 65, Malatya'lılarda 44 numarasıyla birlik beraberliğe imzalarını attılar. 

Gecede Güngören Halk Eğitim müdürlüğü aşcılık okulu  usta aşçı Hanife Başhan ve öğrencilerinin hazırladığı karalahana çorbası, karalahana sarması ve mısır ekmeği ile beraber sütlaç misafirlere ikram edildi. 

Geceye Ardahan Posof lar dernek başkanı Aydın Karadağ ve yönetim kurulu, Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan ve yönetim kurulu, kastamonulular dernek başkanı Murat Kabaoğlu, Güngören Rizeliler dernek başkanı Şair Nevzat Yazıcı, Rize İksenitliler dernek başkanı Ömer okumuş, Trabzon dernek başkanlarından çok sayıda dernek başkanı ve yöneticileri, Trabzonlu okul yöneticileri bu özel gecede yerlerini aldılar. 

Filografi ustası Nagihan kocabaş'ın yapmış olduğu tablo gece de açık artırmayla yeniden Refah Partisi il yönetim kurulu üyesi Yücel Öztürk tarafından 7.000 liraya satın alındı. Dernek çalışmasında emeği geçenlere de Prof. Dr.  Zerrin Şengül tarafından plaket takdim edildi.