TRABZON'DA KİMLİK SORAN POLİS MEMURUNA SÜRGÜN

Trabzon Adliyesinde meslektaşına kimlik soran güvenlik polisi sürüldü

İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015 tarihinde iki DHKP/C’li terörist tarafından makamında şehit edilmesinin ardından tüm adliyelerde tedbirler artırılmıştı. Savcı Kiraz’ın şehit edilmesinden tam 15 ay sonra Trabzon Adliyesi’nde tanımadığı sivil meslektaşına kimlik soran polis memurunu kızak göreve çekerek büyük bir skandala imza attılar.  Polis memuru Aslan Paşalı’nın yaşadığı olayı öğrenen Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’nun atacağı adım merak ediliyor.

TRABZON Adliyesi'nde görevli polis memuru Aslan Paşalı, kendisini arattırmadan x ray cihazından içeri giren, kimlik göstermeyen ve küfür eden meslektaşı Ufuk S. ile davalık olunca sürgün edildi.

SEN MİSİN KİMLİK SORAN?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015 tarihinde iki DHKP/C'li terörist tarafından makam odasında şehit edilmesinin ardından tüm adliyelerde güvenlik tedbirleri arttırılmıştı. Savcı Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından tam 15 ay sonra Trabzon Adliyesi'nde büyük bir skandal yaşandı.

HEM KÜFÜR HEM SÜRGÜN

Trabzon Adliyesi'nin ana giriş kapısında bulunan X Ray cihazından geçen kişi kendisini polis olarak tanıttı. Cihazın sinyal vermesi üzerine kapı görevlisi polis memuru Aslan Paşalı, meslektaşına kimlik sordu. Sivil polis, kimlik soran polis memuru Aslan Paşalı, ‘Şef tamam' şeklinde seslendi. Bunun üzerine Paşalı, "Bana herkes şef diyebilir. Siz kimliğinizi gösterin" diye karşılık verdi. Sinirlenen sivil polis, görevli meslektaşına küfür edince, ikili arasında tartışma çıktı. Polis memuru Aslan Paşalı, kendisine küfür eden meslektaşından şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Köprübaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru hakkında soruşturma başlatılırken, tanımadığı sivil meslektaşına kimlik soran polis memuru Aslan Paşalı, sadece görevini yaptığı için başka bir göreve verilmek üzere karakol emrine çekildi. Soruşturma olduğu için görev yerinin değiştirildiği iddialarının ise adliyede görevli birçok memur hakkında dava olmasına rağmen halen görevlerinin başında olduğu ileri sürüldü.

BAŞSAVCI BİLGİLENDİRİLDİ

Yaşanan olayların ardından Başsavcı Mithat Kutanoğlu, bilgilendirildi. Polis memurunun görevden alındıktan sonra haberinin olduğu ortaya çıkan Başsavcı Mithat Kutanoğlu'nun nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bu arada üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Görevini yapan polisi sürersen, o kapıdaki diğer polislere nasıl görev yaptırırsın" diye eleştiride bulundu.