Trabzon'un Fethinin 561. yılı kutlamaları ve 13. Trabzon günleri muhteşem açılışla start aldı

   ÖZEL HABER GÖRÜNTÜLÜ HABER
Trabzon Federasyonu organize ettiği Trabzon'un Fethinin 561. yılı ve 13. Trabzon günleri İstanbul - Yenikapı etkinlik alanında Start aldı. TDF  Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulunun ev sahipliğini yaptığı Trabzon'un Fethinin 561. yılı ve 13. Trabzon günleri etkinliği   Trabzon'un değerlerinin  yoğun katılımıyla Yenikapıda başladı. Trabzon'un Fethinin tefsir edildiği gösteri ile etkinlik alanında Mehteran damgasını vurdu.
Etkinliğe çok özel konuklar yerlerini alırken Türkiye Büyük Millet Meclisi meclis grup başkan vekili Celal Adan, Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, Akif Hamza Çebi, Yavuz Aliağaoglu, Turan Aydoğan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür,  Trabzon Büyükşehir Belediye başkan vekili Atilla Ataman, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir , Beylikdüzü belediye başkanı Murat Çalık, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İBB STK'lardan sorumlu Başkan danışmanı Hasan Akkuş,  Sultangazi Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Deva Partisi Güngören İlçe Başkanı Mikail Dervişoğlu, Güngören Belediyesi meclis üyesi Gökhan Arslan, Cuma pazarı dernek başkanı Yaşar Çakır, Of Saraçlı dernek başkanı Mustafa Bahri Vahapoğlu,  Güngören Trabzonlular dernek başkanı İbrahim Yılmaz,  Güngören Maraşal Çakmak Mahalle Muhtarı Nuray Aydın, iş adamı Naci Ay , Mehmet Taş, Mehmet Mutlu, Kenan Şimşek, Karadeniz müzik arşiv Üstadı Hakkı Yılmaz, , Ortahisar gazete Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Mümin Aydın, Güngören Belediyesi zabıta amiri Timur Yıldırım , Akbaba Haber Ajansı ve Trabzon Kent Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Akbaba ve ismini sayamadığımız çok sayıda siyaset, bürokrat ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok vatandaş katıldı. 
Açılış programı okunan Kur'an-ı Kerim ile  dualarla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra selamlama konuşmalarında ilk konuşmayı Trabzon Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu yaptı.  Başkan İsmail Şatıroğlu selamlama konuşmasında İstanbul fethinin 15 Temmuz olarak tescillendiğini 14 şubat Trabzon kurtuluşu ile İstanbul'da iki büyük organizasyona imza attıklarını ve Trabzonspor'un şampiyonluğu ile de 3. etkinlikle de 400.000 kişinin katılımıyla tarih yazdıklarını dile getirdi. 
 Kürsüye çıkan günün anlamına özel Selamlama konuşmaları yapan protokol Trabzonluların Birlik beraberliklerini bir kez daha dile getirdiler. Selamlama konuşmaları sonrasında Kurdele kesimi Besmele ile yapıldı. Protokol etkinlik alanındaki stantları gezerek katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Açılan stantlarda yöresel lezzetler yerlerini alırken etkinlik alanlarında da ilçe belediyeleri tarihi değerleri ile Yenikapı'da olmanın hemşerileri ile Birlik olmanın bereketini ve mutluluğunu yaşadılar. Ünlü sanatçı Hülya Polat sahne alarak özel güne anlam kattı hayranlarıyla bir kez daha buluştu.