TEKİRDAĞ SPOR KENDİ EVİNDE FIRSATI TEPTİ

Üçüncü Lig, Üçüncü gurupta hafta sonu Çorlu General BASRİ Saran Stadında oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan Tekirdağ spor, Kızılcabölük spor maçında, ev sahibi ekip iki kez öne geçmesine rağmen bu şansı değerlendiremeyerek, kendi evinde rakibine 3-2 mağlup olarak büyük bir şansı tepti.

Tekirdağ spor sahasının bakımda olması dolayısıyla maçlarını Çorlu da oynuyor. Hafta sonu gurubun güçlü ekiplerinden Kızılcabölük sporu konuk eden Tekirdağ spor iki kez penaltılarla öne geçtiği maçta rakibine 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Son derece büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan maçta bir çok mutlak gol pozisyonundan her iki takımda faydalanamadı. Bu çekişmeli maçı Kocaeli bölgesi hakemleri Enes Kanpara (Orta) Yan Hakemler; Rahman Kalyoncu, Burak Celep yönetti, Dördüncü hakem olarak Sait Tuzcu görev yaptı. Hakemler gösterdikleri performanslar ve yerinde kararları ile izleyicilerden tam not aldı.

Tekirdağ Spor Penaltı İle Golü Buldu!

Maça hızlı başlayan Tekirdağ spor, ilk dakikalardan itibaren rakibine baskı kurmaya başladı. Ceza sahası içinde Tekirdağ spordan Emre Alan yine eski bir Tekirdağ spor futbolcusu olan Taygun tarafından düşürüldü.  Penaltı atışını 20’inci dakikada gole çeviren Kaptan Ünal Avcı takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra beraberliği sağlamak için ataklarını yoğunlaştıran konuk ekip Kızılcabölük spor, 42’inci dakikada aradığı beraberlik golünü buldu. Sağ kanttan yapılan ortada ceza sahası içinde oluşan karambolde topu çok iyi takip eden Ramazan Erarslan takımına beraberliği getiren golü attı. İlk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

Son Gülen Konuk Ekip Oldu!

İkinci yarıya her iki takımda hızlı başlayarak birbirinin kalesinde gol aradı. Ev sahibi Tekirdağ spor kontra ataklarla gol pozisyonlarını sıklaştırdığı dakikalarda, ceza saha içine yapılan ortaya konuk ekip oyuncusunun elle müdahalesine maçın orta hakemi tereddütsüz penaltı verdi. Maçın 52’inci dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu kaptan Ünal Avcı gole çevirerek takımını 2-1 öne geçirdi. Golden kısa bir süre sonra maçın 59’uncu dakikasında sağ kanattan  yapılan ortayı çok iyi takip eden  Mustafa Altun, takımına 2-2 lik beraberliği getiren golü attı. Beraberlik golünden sonra ataklarını hızlandıran konuk ekip Kızılcabölük spor yine kanattan yapılan bir orta ile golü buldu. Maçın 78’inci dakikasında  Melih Vardar kanattan yapılan ortayı çok iyi takip ederek yerden bir vuruşla takımına 3-2 lik galibiyeti getiren golü attı. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekibin atakları sonucu değiştirmedi maç konuk ekip Kızılcabölük sporun 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Tekirdağ spor 10 puanla 13’üncü sırada kalırken, Kızılcabölük spor 18 puanla İkinci sıraya yükseldi.

Hakemler: Enes Kanpara, Rahman Kalyoncu, Burak Celep, Sait Tuzcu

Tekirdağspor: Çağan Kazancılı, Samet Önger, İbrahim Can Köse, Ünal Avcı (68′ Berk Akıncı), Emre Kars, Muhammed Oğuzhan Ceylan 58′ Aykut Çakay), Rıza Çetiner, Yasin Öztop, Emre Alan, Nurullah Serbest (80′ Mücahit Özkul), Vedat SaygıYedekler : Onur Muhammet Parlar, Yunus İlgen, Tarkan Hancı, Burak Aydın

Kızılcabölükspor: Bahadır Kaya, Sedat Yahşi, Ramazan Erarslan, Kaan Dorak, Tayfun Sabri Gümüşoğlu, Taygun Vurgun, İlyas Ural (46 Fatih Küçük), Ali Helvacı (88′ Serkan Özen), Mustafa Altun, Gökhan Özer, Samet Dağlı (58′ Melih Vardar) Yedekler : Mertcan Dadan, Alper Kadir Duruk, Fevzican Bozkuş, Ümit Hatipoğlu

Goller :  42′ Ramazan Erarslan, 59′ Mustafa Altun, 78′ Melih Vardar (Kızılcabölükspor) – 20′(P), 52′(P) Ünal Avcı (Tekirdağspor)

Sarı Kartlar : 19′ Gökhan Özer, 40′ İlyas Ural (Kızılcabölükspor) – 72′ Yasin Öztop (Tekirdağspor) Kırmızı Kart : 88′ Samet Önger (Tekirdağspor)

Stad : General Basri Saran Stadı

Haber: Abdurrahim Yıldırım