TEKİRDAĞ DERBİSİNİN GALİBİ ERGENE VELİMEŞE
Tekirdağ derbisinin galibi Ergene Velimeşe spor oldu. Ziraat Türkiye Kupası 2.ön eleme futbol müsabakasında Çorlu General Basri Saran Stadyumunda karşı karşıya gelen Tekirdağspor ve Ergene Velimeşe Spor müsabakasından 2-0'lık skorla Ergene Velimeşe Spor galip ayrıldı.
Çorlu General Basri Saran Stadyumunda iki Trakya temsilcisi karşı karşıya geldi. Müsabakadan 2-0'lık skorla galip ayrılan taraf Ergene Velimeşe Spor oldu ve adını bir üst tura yazdırdı. Orta hakemin çalan düdüğü ile maç başladı ve her iki takımda ilk 10 dakika temkinli bir şekilde top oynadı. Maçın ilk atağı Ergene VelimeşeSpor'dan geldi. 20. dakikada Ergene Velimeşe Spor kazandığı serbest vuruşu değerlendiremedi, topun arkasına geçen Sercan Karagöz'ün kullandığı serbest atış direğin üstünden auta çıktı. Kullanılan bu serbest vuruşun hemen ardından bu kez Tekirdağspor'un tehlikeli bir atağı oldu. Maçın 22. dakikasında Tekirdağspor oyuncusu Ünal Avcının sert şutunu Ergene Velimeşe Spor kalecisi sağına giden topu yatarak kurtardı. Tekirdağspor yine bu atağın ardından 24. dakikasında başka bir atakla rakip kale önünde gol aradı. Maçın 24. dakikasında bu kez Tekirdağspor oyuncusu Vedat Saygı kaleyi yokladı fakat top kalecini kucağına gitti. Maçın 32. dakikasında Ergene Velimeşe Spor geliştirmiş olduğu tehlikeli atakta serbest vuruş kazandı. Tekirdağspor'un 7 numaralı oyuncusu İbrahim Can Köse rakibine yapmış olduğu bu sert müdahale sonrasında orta hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Serbest vuruşu kazanan Ergene VelimeşeSpor'da topun arkasına Emre Karadağ geçti. Bu serbest vuruş ile Karadağ topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Tekirdağ spor rakip kaleye beraberlik golü için bastırsa da ne yazık ki aradığı golü bulamadı ve ilk yarı soyunma odasına 1-0 mağlup gittiler.
İkinci Gol Uzatma Dakikalarında geldi!
Maçın ikinci yarısına Tekirdağspor iyi başladı ve ikinci yarının ilk tehlikeli atağı Tekirdağspor tarafından gelişti. Sağ kanattan kale içine yapılan tehlikeli ortayı Ergene Velimeşe Spor defansı uzaklaştırdı. Maçın 51. dakikasında Tekirdağspor gole çok yaklaştı. Ergene Velimeşe Spor kalecisine gönderilen geri pasta kaleci topu ıskaladı ve arkaya düştü, arkaya düşen top kornere çıktı. Bu dakikadan sonra silkelenip kendine gelen Ergene Velimeşe Spor Tekirdağspor kalesinde atak üstüne atak geliştirdi. 58 ve 60. dakikalarda farkı ikiye çıkarmak adına tehlikeli ataklarda bulunan Ergene Velimeşe Spor ne yazık ki son vuruşlarda etkili olamadı. Beraberlik golü için bastıran Tekirdağspor 71. dakikada penaltı kazandı. Topun arkasına geçen Aykut Çakay ne yazık ki beraberlik golünü atamadı. Ergene Velimeşe Spor kalecisi Erhan Kırcı sağına giden topu kurtardı. Morali bozulan Tekirdağspor ayağına gelen fırsatı tepti. Maçın uzatmaları oynanırken moralmen çöken Tekirdağspor beklemediği bir anda kalesinde ikinci golü gördü. Ergene Velimeşe Spor oyuncusu İlhan Aslanoğlu takımının ikinci golünü kaydetti ve bu golden sonra da orta hakem maçın son düdüğünü çaldı.Maç sonunda Tekirdağspor tarafından büyük bir üzüntü hakim olurken Ergene VelimeşeSpor tarafında büyük bir sevinç vardı.
Haber: Abdurrahim Yıldırım