Tayfun Aygün: "Adana'da İl Spor Müdürü Hadi'nin Sayesinde Kampımız Çok Verimli Geçiyor"

AHA ADANA-Türkiye Atlamalar Milli Takımı Antrenörü ve Kamp Sorumlusu Tayfun Aygün, Adana'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi sayesinde kampın çok verimli geçtiğini söyledi.

Aygün, Adana’da Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nde Demet Parlak, Elmas Seda Fırtına, Buse Arıkazan, Büşra Pekşirin, Emre Güleryüz, Ümit Sungur, Mustafa Tilki, Zeki Cem Tenekebüken ve Burak Yılmaz ile bir ay kamp yapacaklarını kaydetti.

Önümüzdeki yıl İsviçre’de yapılacak Gençler Avrupa ile Kolombiya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Asıl en büyük hedefimiz 2016 yılında Brezilya’nın Rio De Janeiro’da yapılacak olimpiyat oyunlarına fazla sporcu ile katılmaktır. Şu anda antrenmanda bile olimpiyat barajını aşan sporcularımız bulunuyor. Özellikle sırıkla atlamada pilot bölgeler olan Eskişehir, Ankara, İzmir ve Bursa gibi illerde de kamplar yapmayı hedeflemekteyiz. Ancak, hem İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin eski bir atlet olması, sorunların çözümüne katkı sağlaması, hava koşulları ve atletizm pisti, fitness, cimnastik salonu, sauna, yemekhane, yatakhanenin aynı kompleks içinde olması büyük avantaj. Sporcular çok mutlu. Ayrıca, sporcuların boş zamanını değerlendirmek için masa tenisinin yanı sıra İngilizce der verilmesini sağlıyoruz.”

-“UKRAYNALI ANTRENÖR SYMAKHİN İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNUYORUZ”-

Mili Takım Antrenörü Tayfun Aygün, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından 2 yıllık sözleşme imzalayan ve çalışmalarını Adana’da sürdüren  Ukraynalı Antrenör Alexandr Symakhin ile bilgi alışverişinde bulunduklarını hatırlatarak, “Atletizm Federasyonu Başkanı eski milli ve rekortmen atlet Fatih Çintimar sırıkla atlamada olimpiyatlara sporcu yetiştirmek için kolları sıvadı. Bu nedenle, sırıkla atlamada eski rekortmen atlet Sergey Bubka'nın Ukrayna'daki okulunun başantrenörü de olan Symakhin ile 2 yıllık sözleşme imzaladılar. Symakhin, deneyimli, bilgili bir hoca ortak hedefimiz Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda Türk sporcuların gücünü hissettirmek” diye konuştu.