Tarım Bakanı Fakıbaba'dan Trakya Çiftçisine Önemli Uyarı; SAKIN ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN

Renkly Fuarcılık Bu yıl Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde On 'uncusu düzenlenen Trakya Tarım Fuarının açılışına katılan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Trakya çiftçisine önemli uyarılarda bulunarak, arazilerini kesinlikle satmamalarını belirtip, bu dönemde en büyük silahın tarım, gıda ve hayvancılık olduğunu söyledi. Bakan Fakıbaba'nın sempatik ve içten sıcak tavırları halktan büyük takdir toplarken, 'Adı gibi gerçekten Baba adammış' şeklinde söylemler yükseldi.

Türkiye’nin en büyük açık hava yarım fuarı olma özeliğine sahip olan Çorlu Tarım fuarını 10 yıldır Renkly Fuarcılık organize ediyor. Bakan Fakıbaba konuşmasında yönetim kurulu başkanı Umut Güngör ve ekibine övgü dolu sözler sarf ederek, organizasyondaki başarısından dolayı tebrik etti.   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı konuşmasında bakanlık olarak her zaman üretenin yanında olacaklarını ve her zaman da destekleyeceklerini dile getirdi. Fakıbaba, “Sayın vekilim haklı olarak dedi ki; ‘Vergi duvarlarını kaldırdınız üreticinin morali bozuldu’. Sayın vekilim üretici bizim canımız, her şeyimiz. Üretici olmazsa biz olmayız. Bakın bütün Tekirdağ, Çorlu sizin olsa ekmeğiniz aşınız olmasa ne kadar dayanırsınız. En fazla 25-30 gün. En son bir tabak yemeğe tüm Tekirdağ’ı verirsiniz. Biz bunun gerçekten farkındayız. Onun için üreticinin, üreten insanın hep yanında olacağız, onları hep destekleyeceğiz. Vergi duvarlarındaki azalma üretici arkadaşlarımın moralini bozmasın. Yılda 3-4 milyon buğday ihraç ediyoruz ancak bu buğdayı alıp iç piyasaya sürmüyoruz. Un, bisküvi, makarna olarak tekrar ihracat yapmak için alıyoruz” dedi. Fakıbaba, gümrük vergisinin indirilmesinin sebebinin spekülatörleri önlemek ve fırsatçılara fırsat vermemek olduğunu vurguladı. Üreticiyi hep destekleyeceklerini dile getiren Fakıbaba, üretmeyi ibadet gibi kabul ettiklerini anlattı.

ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN

Fakıbaba, Türkiye’nin son dönemde tarım arazilerinin azaldığına yönelik bir söylem üzerine, “Çok dikkatli olalım arkadaşlar. arazilerinizi satmayın, fırsatçılara vermeyin. Bu araziler çok değerli” dedi. Gelirken kendisine bu bölgedeki tarım arazilerinin satıldığını söylendiğini aktaran Fakıbaba, gelecek 15 yılın en büyük silahının gıda, tarım ve hayvancılık olacağının altını çizdi. Ahmet Eşref Fakıbaba, Katar’ın her ülkeye tırlar dolusu para gönderebileceğini ancak tarım ürünü gönderemeyeceğini kaydederek, “Demek ki para her şeyi halletmiyor. Hep beraber üreteceğiz, üreteni destekleyeceğiz, çalışacağız” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisine ilk direktiflerinden birisinin tarım girdilerinin, mazot ve gübrenin maliyetinin düşürülmesi olduğunu dile getiren Fakıbaba, “İnşallah bu konuda da bu kardeşiniz elinden gelen her türlü imkanı halkın refahı için kullanacaktır” ifadesini kullandı.

FUAR ALANINI GEZDİ, TALEPLERİ DİNLEDİ

Konuşmalar sonrası fuarın açılış kurdelesini kesen Fakıbaba’ya, günün anısına Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından hediye takdim edildi. Sonrasında fuar alanını gezen Fakıbaba, buradaki tarım makinelerini ve ürünleri inceledi. İncelemeler sırasında Fakıbaba, basın mensuplarına bir de traktör üzerinde poz vermeyi ihmal etmedi. Ziyaretin sonunda Fakıbaba, kendisi ile fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşların isteğini kırmayıp, basın mensupları ile de günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım