TARIM ALANLARINA ATIK DÖKEN HAİNLER DURMUYOR

Kimyasal atık deposu haline gelen Çorlu ve Trakya bölgesinde hainler halkı zehirlemek adına her yolu denemeye devam ediyorlar.

22 Mayıs 2016 tarihinde gündeme getirdiğimiz “Paralel Çetenin  Kimyasal Atık Vurgunu” başlıklı köşe yazımızdan sonra başlatılan soruşturmanın hala devam etmesi ve baskılarla örtbas edilmeye çalışılmasını arkasında Fetocu güçler mi var, Fetonun bölgedeki en büyük gelir kaynaklarından biri olan Kimyasal atıkların gömülmesi konusunda neden hiçbir gelişme yaşanmıyor sorusu akıllara gelirken, yetkili makamları bu konuda göreve davet ediyoruz.http://www.trakyagundem.net/yazar.asp?yaziID=1326

YOL KENARLARI VE KÖR NOKTALAR SEÇİLİYOR

Kimyasal atıkların yasadışı olarak gömülesi ile ilgili olarak yaptığımız araştırmada şok edici bilgilere ulaştık. Bölgemizdeki Fabrikalardan alınan birer, ikişer kamyonluk kimyasal atıkların, kamera ve Mobeseların izleyemediği çok iyi araştırılması yapılmış, güzergahlarda, yol kenarlarına dökülüp kaçma şeklinde yüzlerce kimyasal atığın bırakıldığı tespit edilirken bu atıkların hangi fabrikalardan çıktığı ve kimler tarafından atıldığı, nasıl göz yumulduğu, bu atıkları atanların siyasi bağlantılarının olup olmadığının araştırılmasını yetkili makamlardan kamuoyu adına talep ediyoruz.

KİMYASAL ATIKLARIN YENİ YOLGÜZERGAHLARI

Kör noktaları önceden çok iyi araştırarak o bölgeleri adeta atık deposu haline getirenlerin kullandıkları yeni yol güzergahları ise şu şekilde olduğu tespit edildi.1:Çerkezköy, Velimeşe, Estetçe yolu.2:Velimeşe, Karamehmet Yolu. 3: E-5, İğneler, Paşaköy Yolu. 4: Sağlık Mahallesi, Sarılar yolu. 5:Velimeşe, Veliköy, Çerkezköy OSB, Karaağaç yolu. 6:Ahmetbey, Sakızköy, Tatarköy yolu, 7:Büyükkarıştıran, Ahmetbey yolu.8: Muratlı, Sarılar yolu. 9:Bakırça, Karamehmet yolu.

Bölge halkı bu yol güzergahlarının ve özelliklede gece yarısından sonra bu bölgeleri kullanan araçların çok iyi denetlenmesini istediler. Belediyelerin evsel atık bertaraf tesisi yapma zorunluluğu varken, Trakya gibi sanayi bölgesinde sanayiciler belediyelerin hizmet alanında olmadığı için merkezi yönetim ve sanayicinin de hizmet getirmesi gerektiği vurgulandı. Sanayici belediyelerin elindeki yetki boşluğundan faydalanarak, kendi kimyasal atıklarını, evsel atıkların arasında karıştırarak yasadışı şekilde vahşi depolama alanlarına gömebiliyor.

KİMYASALATIKLARI DÖKENLERİN FETO BAĞLANTISI VAR MI

Sanayi bölgesi olan Çorlu ve civarında bulunan Binlerce Fabrikanın kimyasal atıkları nereye nasıl yasadışı yollarla gömülüyor sorusu cevabını bulamazken, Kamuoyunda bu zehirli atıkları bölgemize gelişi güzel dökerek halkı resmen zehirleyen canilere karşı kamuoyundan yükselen sese yetkililerin kulak vermesi beklenirken, bu güne kadar gelişi güzel kimyasal atıkların gömülmesi ile ilgili alınan tedbirlerin yetersiz olduğu konuşulmakta. İşte kamuoyunun en büyük tepkilerinden bazı başlıklar; “Trakya'da köy yollarının tenha noktalarına kamyonlarca atık boşaltılıyor. Kimse görmüyor, kimse duymuyor! Sabah, bir bakıyorsunuz; onlarca kamyon atık yol kenarına bırakılmış. Bu işi yapanları sadece ÇEVRE ile ilgili suçlardan değil! Çete kurmak, planlayarak cinayete teşebbüs gibi suçlardan uzun süre cezaevine tıkmayı öngören yasalarla yargılamak lazım.Tehlikeli atıklar ve çevre ile ilgili yasalar yetersiz kalıyorsa değiştirilmeli” ifadelerine yer verilirken, yetkili makamların neden bu konulara neyin karşılığında sessiz kaldıkları merak ediliyor. Kamuoyu adına bizde soruyoruz bu kadar kimyasal atık nerelere kimlerin vasıtası ile ne şekilde gömülüyor. Bu işten kimler halkı zehirleme pahasına rant sağlıyor ve hangi siyasilerden tutunda yetkili makamlara kadar kimler bu kepazeliğe göz yumuyor.

KİMYASAL ATIKLARA KİMLER GÖZ YUMUYOR

Kamuoyundan gelen tepkilerin devamında şu ifadelere yer verildi; “Ergene İlçesi ile Çorlu'yu ayıran derenin Sağlık Mahallesi ile Sarılar Mahallesini bağlayan yıkık köprüsünün başında Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, MAREM, Edirne Barosu, Tekirdağ Barosu, Kırklareli Barosu, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Tekirdağ Tabip Odası ve çeşitli çevre örgütlerinin temsilcileri ile buluşmuştu. İşte o noktanın birkaç km ilerisinde yapılmakta olan Organize Bölgesi Atık Arıtma Tesisi şantiyesi kazılırken, kazı alanından BÜYÜK MİKTARDA endüstriyel atık bulundu!!! Bu atıkları, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü alıp hemen yan taraftaki TARIM ARAZİSİNE gömdürüyor.Gömme çalışmaları halen devam ediyor”

KIRMIZI ÇERÇEVE ERGENE

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, VelimeşeAğırmeşe arasında, ormanlık alan içinde.Çuvallar içerisinde, toz halinde kimyasal bir madde. Toz şeklinde beyaz madde dolu çuvallar yırtıldığı için çevreye dağılmaya başlamış. Hainlerin buna benzer atıkları söylediğimiz yetkililer, her defasında,“ZARARSIZ canım, abartıyorsunuz, ne olacak?!» diyerek yapılan suçu önemsizleştirmeye çalışsa da aslında ÖLÜMCÜL bir bela ile karşı karşıyayız.

Haber: Abdurrahim Yıldırım