TARİHİ KONAKTA RESTORASYON DURDU

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan tarihi değere sahip olan ve bölgede benzeri çok az kalan konaklardan birisi DOĞANCA EVİ için restorasyon kararı alınmasının ardından başlatılan çalışmalar durduruldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi arasında devam eden çeşitli sürtüşmelerin bedeli Tarihi yapılar için ağır bir fatura çıkmasına neden olacak

 Kısa bir süre önce restorasyonu başlayan Çorlu'daki DOĞANCA EVİ için yapılan çalışma durdu. Kapısına kilit vurulan şantiyede çalışma başlamazsa, bina zaten harap halde ve sökülerek iyice riskli hale getirilen bina bu şekilde bekletilirse yağışlardan büyük hasar görecektir.

Yağmur mevsimi Başlarsa Bina Tamamen Çöker!

Yağmurların başlamasına kısa bir süre kala restorasyon işleminin durdurulmasının altında yatan kirli hesapların ne olduğu şimdilik bilinmezken, Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi arasındaki güç tartışmaları, siyasi hesapların bedelinin vatandaşlar ve tarihi yapılar tarafından ödetilmesi kamuoyunda çok büyük tepkilere neden olurken, kış mevsiminin yaklaşması, yağmur mevsiminin çok yakın olması kamuoyunu tedirgin etmeye devam ediyor. Vatandaşlar restorasyonun yağmurlar başlamadan önce bitirilmesini bekliyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırım