Süleyman Çolak Hocaefendi Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hocaların hocası Süleyman Çolak Hocaefendi Haznedar Kuyulu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualar ve gözyaşları arasında uğurlandı.

Önceki gün vefat eden, Güngören Akıncılar Mahallesi’nde 6 bine yakın yetiştirdiği hafızlarla gönüllerin hocası olan Süleyman Çolak, ebedi son yolculuğuna sevenlerinin gözyaşları arasında uğurlandı.

Cenaze namazına Süleyman Çolak Hocaefendi’nin oğlu Yusuf Çolak, torunları Oktay Çolak, Osman Çolak,  Hedef Taksi sahibi Mehmet Çolak ve talebeleriyle çok sayıda Güngören halkı katıldı. Cenaze 500 Evler Mezarlığı’na defnedildi.

Haznedar Kuyulu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını Güngören Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Merter Veysel Karani Camii İmam Hatip’i Memet Şenyiğit kıldırdı.

Bir zamanlar Kuyulu Camii İmam Hatipliği de yapan Memet Şenyiğit, Akıncılar Mahallesi’nde yıllardan beri merhum Süleyman Çolak Hocaefendi ile tanıştıklarını ifade etti. Güngörenliler’in çok önemli değerli bir hocalarını kaybettiklerinden yakınan Şenyiğit, “Süleyman Çolak hocamız 1 yaşından beri ‘Amaydı.’ Fakat gözleri görmemesine rağmen gönül gözüyle hepimizin üzerinde bir bağ kurdu. Yetiştirdiği binlerce talebeleri bunların apaçık göstergesi… Süleyman Çolak hocamıza Allah’tan rahmet ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

HABER: CELİL SELİM