Şükrü Şahin Esnafın defterini pazara döktü

AHA İSTANBUL - Esenler Esnaf kefalet kooperatifi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek esnafın paralarının hesabını kongreden kongreye değil , her yıl esnafın gözüne bakarak veriyor.

Esenler esnafları paralarının hesabını başkanları Şükrü Şahin'den aldı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Esenler Esnaf ve Sanatkarlar kooparatifi başkanı Şükrü Şahin, 6 yıl önce söz verdiği gibi kooparatifin ve birleşik esnaf odasının hesabını her yıl geleneksel olarak düzenlediği buluşmada üyelerine paranın, yapılan hizmetlerin ve çalışmaların  hesabını verdi. Esenler  Metro düğün salonunda gerçekleşen "Esnaf odası, Esnafına hesap veriyor " toplantısının 6.ncısı düzenlendi. Programın sunumunu kooparatif başkan vekili Soner Karabulut yaparken çok özel konuklarda programda  hazır bulundular. Program açılış ve selamlama konuşmalarında İstanbul Esnaf Kefalet koopraratifler birliği başkanı Temel Çoruh ve Esenler belediye başkan yardımcısı Osman Gökçebaş odanın bu çalışmalarını taktirle karşladıklarını herkese örnek bir çalışma olduklarını dile getirdiler. Esenler Esnaf Kefaalet kooparatifler birliği ve aynı zamanda Esenler Birleşik esnaf ve sanatkarlar odası  başkanlığı görevini yürüten Şükrü Şahin programda yaptığı konuşmada seçimde söz verdiği "Esnaf odası, Esnafına hesap veriyor" toplantılarının 6.ncısını düzenlediklerini  dile getirdi. Başkan Şükrü Şahin "Milletimize ve esnaflarımıza söz verdik. Şeffaf olacağız."dedi. Başkan Şükrü Şahin   konuşmasında yıl içerisindeki harcamaları tek tek anlattırken, kooparatif ve birlik olarak çok özel bir projeyede imza attıklarını Avrupa birliği olan projenin ilk etebını aştıklarını dile getirdi. Esenler kültür projesi olan LitrosBag sınırları olmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi. Başkan Şükrü Şahin "Hızla gelişen dünya, el işciliğine ve tecrübe gerektiren örfi ve sanat ve zanaatları yapan ustaları adeta unutmuştur. Avrupa birliği olan bu projede ilk safhayı geçtik. 15 milyon Auro luk bu proje kayıp mesleklerimizi ve değerlerimizi gün yüzüne çıkartacak. Esenler, muhacirlerin çok yaşadığı bir kent. Mübadelede buradan avrupaya göçen Rum kökenli insanlarımız oldu. Kaybolan zanaatlarımızı yeniden canlandıracağız "dedi.  Program sonunda 40. yılını dolduran esnaflara plaketler taktim edildi. 

Bu özel programda Esenler Ak Parti ilçe başkanı Av. Umut Özkan, Saadet partisi ilçe başkanı Tuğrul Yalçınkaya,  İyi parti ilçe başkanı Şeyh Ömer Kara, Chp ilçe başkan yardımcısı Cihangir Kaymakçı, Avcılar kredi kooparatifi başkanı Mehmet Kapusuz, Halk eğitim müdürü Turgay Tokmak, Tarım ilçe müdürü Turgut Şişman, Esdef Esenler dernekler federasyonu başkanı Cumali Helvacı, Rizeliler dernek başkanı Süleyman Kahveci, gazeteci Hüseyin Koç,Hasan Gürsoy, Suat Türkoğlu ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetli hazır bulunarak bu özel güne şahitlik ettiler. Esenler esnaflarının ilgiside yoğun oldu.