Şişli'nin Efsane Başkanı Malatyalı Mehmet Emin Sungur Hakka Yürüdü.

Şişli Belediyesi'nin İlk Belediye Başkanı, eski milletvekili ve senatör Mehmen Emin Sungur evinde geçirdiği kalp krizi sonrası 82 yaşında vefat etti.

Malatya Hekimhan Doğumlu Olan Eski Milletvekili , Senatör ve  Şişli'nin ilk belediye başkanı Mehmet Emin Sungur 82 yaşında evinde kalp yetmezliğinden vefat etti. Sungur'un cenazi; 11 Şubat Pazar günü, ikindi namazına müteakip Şişli Camii'nde kılınacak cenaze namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. 

Adil Gevrek, Merhum Mehmet Emin Sungur için Taziye Mesajı Yayınladı

MASTÖB Genel Başkanı Adil Gevrek, eski siyasetci Mehmet Emin Sungur'un vefatının ardından yayınladığı taziye mesajında, "Malatyamızın değerli büyüklerinden Mehmet Emin Sundur Ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhuma Allahtan Rahmen Sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi.

Yılmaz Durmuş, Merhum Mehmet Emin Sungur için Taziye Mesajı Yayınladı

MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, "Mehmet Emin Sungur Ağabeyimizin acı kaybını duymanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bir Malatyalı olarak Sungur Ağabeyimiz İstanbul'da güzel işlere imza atarak, bir çok Malatyalı hemşerimize örnek olmuştur. Allah'tan rahmet diler ailesine sabır niyaz ederim" dedi.

Koray karcı, Merhum Mehmet Emin Sungur için Taziye Mesajı Yayınladı

AP Malatya İl Başkanı Koray Karcı, yayınladığı taziye mesajında "Malatya'nın değerli bir siyasetcisinin vefatının üzüntüsünü yaşıyorum. Bir Malatyalı olarak Mehmet Emin Sungur Ağabeyimiz ülkemize olan vazifesini her zaman yerine getirmiş ve gerektiğinde görevden kaçınmamıştır. Merhuma Allahtan rahmen diler Malatyamızın Başı sağ olsun" dedi.

 

Mehmet Emin Sungur Kimdir ?

-Malatya, Hekimhan'da 1936 yılında doğdu. Ortaokul ve liseyi yatılı olarak Sivas ve İstanbul (Haydarpaşa)'da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İ.İ. Enstitüsü'nü bitirdi. 

-Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası'nda işçi, Kağıthane Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak çalıştı. İki yıl yedek subay askerliğinden sonra, Kağıthane'de serbest çalışırken, haftalık Gecekondu Gazetesi'ni çıkarttı. 

-İstanbul ve Marmara Bölgesi Köy Kalkınma ve diğer tarımsal amaçlı kooperatifler birlik başkanlığı yaptı ve bununla ilgili yurtdışı toplantılarına katıldı. Sivas'a hizmet vakfı başta olmak üzere birçok vakıf ve derneklerde yöneticilik yaptı. Malatya Eğitim Vakfı kurucu üyesidir. 

-İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilliği ve Senatörlüğü, Şişli Kağıthane Belediye Başkanlığı yaptı. 

-Çalışma Bakanlığı SSK Yönetim Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, Roketsan Yönetim Kurulu ve Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeliklerini yaptı. 

-Devlet desteği, kendisi ve hayırsever dostlarının bağışlarıyla, T.C. İnönü Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nu yaptırdı. 

-Üç çocuk babası olan Sungur, İstanbul Fahri Trafik Müfettişleri Derneği onursal başkanıdır.