Silvan'da 500 Kg Patlayıcı İmha Edildi

Silvan'da 6 adet mutfak tüpünün içerisine yerleştirilmiş benzin ve tiner karışımı, amonyum nitratla desteklenmiş 500 kg patlayıcı güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Oğuzlar mevkii arası  güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyetlerinde, Kasımlı mevkiinde  6 adet mutfak tüpüyle hazırlanmış 500 kilogram patlayıcı imha edildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada; 

''Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, her türlü terör eylemlerinin engellenmesi maksadıyla sorumluluk bölgesinde gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmektedir.

 

            Bu kapsamda, 13 Ağustos 2017 Pazar günü Silvan İlçesi Oğuzlar mevkii arasında icra edilen mayın / EYP araması esnasında saat 13.30 sıralarında; Kasımlı mevkiinde (1) adet RF komutalı ateşleme anahtarı (telsiz, devre kartı, tol serisi cihaz), (3) adet 8’li pil bloğu ve  (2) adet akım arttırıcıdan oluşan ateşleme tertibatı ile yaklaşık 600 m. uzunluğunda elektrik kablosu, 30 litrelik bidon içerisinde benzin-mazot-tiner karışımı ve (1) adet 30 kg.’lık jelikan bidon ile (6) adet mutfak tüpüyle hazırlanmış yaklaşık 500 kg. Amonyum Nitrat karışımından oluşan patlatılmaya hazır EYP düzeneği tespit edilmiştir. Ayrıca, teröristlerin EYP düzeneğini gizlemek maksadıyla kullandığı değerlendirilen 10 kg. çimento ve 10 kg. alçı bulunmuştur.

            C.Savcılığının talimatı doğrultusunda, söz konusu EYP düzeneğinin emniyetli bir şekilde imha edilebilmesi maksadıyla, Diyarbakır-Silvan karayolu trafiğe kapatılarak Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından saat 13.55 sıralarında yerinde tahrip edilmiş, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmıştır. Patlatma sonrasında Diyarbakır-Silvan karayolu emniyetli bir şekilde trafiğe yeniden açılmıştır.

            Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele harekatı kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir'' ifadeleri kullanıldı.