Şenol Çağlar; Geçmişin hatalarını silmeye çalışacağız!

Merkezi Çorlu'da bulunan, Tüm Kastamonulular Derneği yeni başkanı seçilen iş adamı Şenol Çağlar kamuoyuna önemli açıklamalar yaptı. Eski başkan döneminde yapılan birçok hata ve yanlış işlerin telafisi için yönetim olarak ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Eski Başkanın bazı dernekler kadın satıyor şeklindeki bir açılışta yaptığı konuşma çok büyük bir tepki toplamıştı.

Tümkasder (Tüm Kastamonulular Derneği) yeni Başkanı ve yeni yönetim kurulu üyeleri önce ki gün basın ile tanışma kahvaltısında bir araya geldiler. Gerçekleşen kahvaltıda 20 Ağustos tarihinde Tümkasder'in Çorlu'da bir piknik şöleni yapacağı belirtildi. Başkan Şenol Çağlar geçmiş dönemlerde yapılan hataların telafisi ve 24 Temmuz basın bayramı için basın mensupları ile bir araya gelerek hem yeni yönetimi tanıtmak, hem de eski başkan döneminde yapılmış olan hataların ve yanlışların telafisi için fikir alışverişinde bulunarak kamuoyuna bilgi vermek maksadı ile bu toplantıyı düzenlediklerini bildirdi. İstanbul Çorba adlı mekanda yapılan sabah kahvaltısında yeni yönetim kurulunun bir bölümü de hazır bulundu. Kamuoyunda dernek üzerinde oluşmuş yanlış algıların silinmesi için bir başlangıç olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çağlar; “Eski başkanın derneğimizle bir ilgisi kalmadı. Kamuoyunda yanlış bir şekilde algılanan ve yapılan yanlış konuşmalar derneğimize daha fazla zarar vermemesi için bu bilgilendirmeleri yapmayı uygun gördük. Hiçbir ayrım yapmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Çorlu'da geçtiğimiz senelerde İş adamları ve esnaflar tarafından kurulan Tümkasder'in yeni Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri önce ki gün Çorlu basını ile tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Tümkasder yeni Başkanı Şenol Çağlar olurken yönetim kurulunda görev dağılımında Grup Başkan Vekili Yunus Mercan, Teşkilat ve İdari İşler Başkanı Efkan Yağcıoğlu, Basın Yayın İşler Başkanı Yılmaz Dilgi, Esnaf. ve Sanatkar. Platformu Başkanı Özcan Demir, Maş, İşler Başkanı Yaşar İnan, Sosyal İşler Başkanı Mehmet Sönmez, Eğitim Ar-Ge Başkanı Alaattin Topçu, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı İbrahim Yıldırım, Kültür Sanat İşleri Başkanı Kenan Aydın, Dış İlişkiler Başkanı Ekrem Öztürk, Yerel Yönetimler Başkanı Adem Demir, Üye ilişkileri Başkanı Ahmet Avcı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Emre Şen, Gençlik Kolları Başkanı Celalettin Altun ve Kadın Kolları Başkanı Serpil Dilgi oldu.

Başkan Çağlar, "Tümkasder olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. En yakın faaliyetimiz 20 Ağustos'ta, Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi çamlık alanında piknik şöleni ve eğlence faaliyetimiz olacak. Piknik şöleninde yöresel ürünlerimiz ve sanatçılarımız olacak. Piknik şölenine katılan davetliler arasında bir hediye çekilişimiz olacak. Daha sonra yine farklı faaliyetlerimiz ile Çorlumuzda etkinliklerimize devam edeceğiz tabi bunları ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız" dedi.Başkan Çağlar daha çok insan odaklı, eğlenceye yönelik, birlik ve beraberlik içinde faaliyetler yapmak istediklerini de dile getirdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım