SENDİKACILAR CANIM CİĞERİM DE BİR ARAYA GELDİ

Öz iplik iş Sendikası genel Başkanı Murat İnanç Bir dizi etkinlik için geldiği Trakya bölgesinde son durağı Çorlu ilçesinde bulunan Canım Ciğerim Restoranda sendika üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Genel Başkan İnanç ve misafirlere Meşhur Edirne Tava ciğeri ikram edildi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

KÇS Eğitim Projesi kapsamında IndustriALL Küresel Sendika tarafından düzenlenen  “Küresel Çerçeve Sözleşmeler ve İlgili Markaların Tedarik Zincirinde Örgütlü İşyerleri Semineri” Çerkezköy ilçesinde Gerçekleşti

Seminere; Öz iplik iş Sendikası genel Başkanı Murat İnanç Genel SekreterRafi AY, Genel Mali Sekreteri Engin Doğan, Trakya Bölge Başkanı Mehmet Çakır, İstanbul İl Başkanı İsmail Demirkoparan, Düzce İl Başkanı Telat Örnek, Çerkezköy İlçe Başkanı Samet Ceylan, Aksaray İrtibat Başkanı Celal Bozkıl, İstanbul İl Muhasibi İbrahim Yıldız Uluslararası İlişkiler Uzmanı Pınar Özcan, Kadın Komitesi üyeleri, teşkilatların farklı illerden gelen işyeri baş temsilci ve temsilcileri katıldı.

Bir dizi seminer ve inceleme için Trakya bölgesinde bulunan Genel Başkan Murat İnanç ve ekibinin son durağı Çorlu’da bulunan ve meşhur Edirne tava ciğeri ile tanınan Canım Ciğerim Restoran oldu.  Tekstil sektöründe çalışanların %60 ını bayanlar oluştururken, Türkiye’de kadın kolları komitesi olan tek sendikanın ÖZ İPLİK İŞ Sendikası olduğu belirtildi.

Pınar Özcan; Ses Getirecek Projelere İmza Atıyoruz!

Açılış konuşmasını yapan, Uluslararası İlişkiler Uzmanı, ÖZ İPLİK İŞ Sendikası Kadın Kolları Komitesi Başkanı  Pınar Özcan yaptığı konuşmada; “Sendikamız Kadın Kolları Kmitesi olan Türkiye’deki tek sendikadır. Bu konuda bize her zaman desteğini esirgemeyen sayın genel başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye’de Tekstil sektöründe çalışanların %60 ı bayanlardan oluşmaktadır. Sadece kadın komitesinin bizim sendikamızda olması da çok düşündürücüdür. Bizler Kadın kolları komitesi olarak ses getirecek projelere imza atıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız da aralıksız devam etmektedir. Çalışmalarımıza çok daha verimli olacak projelerimizle devam ediyoruz” dedi.

Genel Başkan Murat İnanç; Kayıt Dışı İstihdam Hepimize Zarar Veriyor!

Daha sonra söz alan ÖZ İPLİK İŞ Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Kayıt dışı istihdamın ülkeye çok büyük zarar verdiğini dile getirerek yaptığı konuşmasında; “ Bu ülke de hala kaçak işçilik ve kayıt dışı çalışma sorunu, çocuk işçilik ve çalışanların üzerindeki ağır vergi yükü sorunu çözülemedi. Tekstil sektöründe 1 Milyon çalışan varken bunu sadece %8 i sendikalı. Ne kadar kayıt dışı ve kaçak çalışan var bunu devletin kendisi bile bilmiyor. Kayıt dışı istihdam ülkeye bizlere çok büyük zarar vermektedir. Bir an önce bunun önüne geçilmelidir. Biz Sendika olarak bütün bu sorunların çözümü için uğraşıyoruz. Bu konularda da sürekli üyelerimize eğitici seminerler ve bilgiler veriyoruz. ÖZ İPLİK İŞ Sendikası son İki ayda üye sayısını 4 Bin artırdı. Bizler eğer ki birlik ve beraberlik içinde olmasak, hep birlikte yok oluruz. Ülkemiz üzerinde son yıllarda oynana oyunlar her geçen gün artarak devam etmekte, Faiz lobisinin çirkin oyunları hepimizi etkiliyor. Ülke olarak zor zamanlardan geçmekteyiz. Bunun da çözümü hep beraber birlik olmaktır, beraber olmaktır. Birlik ve beraberlik içinde olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olamaz” dedi. Yemekten sonra Gazetecilerle sohbet eden Genel Başkan İnanç, Trakya bölgesindeki çalışmalardan memnun olduğunu dile getirdi. Canım Ciğerim Restoran’ın sahibi Sacit Ertaş’a da misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek Çorlu’dan ayrıldı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım