Şehit Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu Dualarla hakka uğurlandı

AHA MALATYA - Bir asırlık ömrü geride bırakan Şehit efsane belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Malatya Şehit emeneti olan Mukaddes Fendoğlu'nun vefatının yasını tutarken kılınan cenaze namazıyla rahmetli  son yolculuğuna dualarla  uğurlandı. 1978 yılında Malatya'da  evinde torunları ve gelini ile bomba patlatılarak şehit edilen (Hamido) Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu hayatını kaybetti.  Mukaddes Fendoğlu'nun vefetıyla özlemini duyduğu eşine , torunlarına ve geline olan hasreti  42 yıl sonra nihayet son buldu.

Mukaddes Fendoğlu için Malatya Şehir mezarlığında öğle nemazı sonrası  düzenlenen  cenaze namazında rahmetlinin yeğenleri Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve yakınları  taziyeleri tek tek kabul ettiler. Kılınan cenaze namazı saflarında Malatya milletvekili Ahmet Çakır, büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan ve ismini saymadığımız çok sayıda belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve ailenin yakın dostları hazır bulundular. Kılınan cenaze namazıyla rahmetlinin naaşı ebedi istirahatgahı olan 42 yıl önce toprağa verdiği hayat arkadaşı şehidi Hamit Fendoğlu, torunları ve gelinin bulunduğu Bulgurlu köyündeki aile kabristanına defin edildi. Fendoğlu ailesi  defin sonrası taziyeleri Burgurlu köyünde   almaya devam ediyor.