Şehit Eren'in İsmini Kullanarak Dolandırdılar

Telefon dolandırıcıları şehit Eren Bülbül'ün adını kullanarak bir aileyi dolandırdılar

Erzurum'da 14 Ağustos'ta meydana gelen olayda telefon dolandırıcıları şehit Eren Bülbül'ün ismini kullanarak evli çifti dolandırdılar. Yakutiye mahallesinde oturan  çifti arayan telefon dolandırıcıları kendilerini Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttılar. Dolandırıcılar telefon görüşmesinde mağdurlara Pkk adına para yatırdıklarını ve kendilerini tutuklayacaklarını söylediler.

Şehit Eren'in Adını Kullandılar

Telefonda kendilerini Savcı ve Emniyet Müdürü olarak tanıtan dolandırıcılar, G.A. ve eşi M.A.'ya Trabzon'da Eren bülbül'ün şehit edildiği saldırıda isimlerinin geçtiğini ve kendilerine operasyon yapacaklarını söylediler.

Telefon görüşmesinin devamında dolandırıcılar sözde operasyonun yapılmaması için ,evli çiften evlerine gelecek olan kişiye para ve altın vermeleri istedileri.

Dolandırıcıların yalanına kanan çift ein kapısına gelen şahsa 11 adet Reşat altını , iki adet Çeyrek altın ve 7.500 TL parayı teslim ettiler. Kısa süre sonra dolandırıldıklarının farkına varan çift daha sonra Gölbaşı Polis Merkezi Amirliğine giderek suç duyurusunda bulundular. Genç yaşta hain saldırıda şehit edilen Eren Bülbül'ün ismini kullanarak dolandırıcılık yapanların yakalanması için operasyon başlatıldı.