Seçimler İçin Değil Gelecek Nesiller İçin çalışıyoruz

AHA TEKİRDAĞ- Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra yeni ilçe olan Kapaklı’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı, uzun yıllar hizmet veren eski belediye binasının yıkımı ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Mandalı; “Seçim endeksli bir hizmet anlayışı içine girmediklerini, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” Dedi.


 


Başkan İrfan Mandalı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Eski Belediye binamızın ve bulunduğu alanın bizim için önemi çok büyük. Yıllarca bu mekanda hizmet verdik. Hayatımızda silinmez izler bırakan bu mekanı şimdi gönül rahatlığıyla yıkımını gerçekleştiriyoruz. Artık fonksiyon itibariyle işlevini yitiren ve şehrin merkezinde kalan bir yapılaşmaya sahip eski belediye binamız, zamanında Kapaklı’nın ihtiyaçlarını karşılamıştır. Fakat Kapaklı’nın ihtiyaç duyduğu meydana kavuşması için eski belediye binamızın yıkımını gerçekleştirerek, Kent Meydanı Projemiz için büyük bir adım daha atmış olduk. Kapaklı’nın sıkıntısını çektiği meydan eksikliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Burada Kapaklıya ve Kapaklılara soluk aldıracak bir düzenleme yapacağız. Yapacağımız bu düzenlemede kentlerimizin kanayan yarası olan otopark sorununu 3,4 katlı yer altı otoparkıyla kent meydanımızı bütünleştirip her şeye layık olan genç ilçemiz Kapaklımıza bir kat daha prestij kazandırmak hedefimizdir. Bildiğiniz üzere top sahası alanımızı sentetik çim sahaya kavuşturuyoruz, yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı. Bundan dolayı artık 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi milli bayramlarımızı kent meydanımızda kutlamayı planlamaktayız.


Şehrin can damarlarından biri de güzel bir kent meydanına sahip olmasıdır. Meydanlar, şehirlerin karakterini gün yüzüne çıkarır. Kapaklıda yapılan tüm yatırımların, kent kimliğini ve kentsel nitelikleri yükselttiğini görüyoruz. İlçemiz için ekonomik ve sosyal değişim sürecine çağdaş çözümler gerektiğinin bilincindeyiz. Kapaklı Belediyesi olarak sürdürülebilir, yaşanabilir, sağlıklı kentleşme koşullarına uygun nitelikli kentsel alanların tasarımı ve uygulanması doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir.Sadece bugünü düşünmüyoruz. Gelecek nesilleri çocuklarımızı da düşünmeliyiz. Onlara altyapısıyla da gurur duyacakları bir şehir bırakabilmeliyiz. Kapaklımız için ortak akılda buluşulması, şehre değer katan projelere sahip çıkılması gerekiyor.   Kent meydanı da bu yolda Kapaklımız için düşündüğümüz projelerden biri. Bu meydan, şehirle bütünleşmiş, şehrin kimliğini varlığını hissettiğimiz bir yer olacak. Unutmayalım, bir şehri ‘’şehir yapan’’ en önemli unsurlardan biri meydanlarıdır. Meydanlar kentin kimliğini ve kişiliğini ortaya koyar, dünyada kentler meydanları ile anılır.


İnsanların bir araya geldiği, iletişime geçtiği, ortak aktiviteler ve eğlenceler düzenlediği meydanları ve kamusal açık alanları olmayan bir yerleşim alanı estetik değildir, demokratik değildir ve ne kadar büyük olursa olsun kent de değildir.Bir şehri keşfetmeyle ilgili ilk heyecanı, kenti yukarıdan gördüğümüz an hissederiz. Binalar toplamı ve arada göze çarpan doğal dokusuyla bize ilk izlenimi verir kentler. Ama bu gördüğümüz kentin kendisi değil gölgesidir aslında. Şehrin asıl kimliğini şehrin içlerine girdiğimizde keşfederiz. Binalar, kent estetiğinin çok önemli unsurlarıdır ama kentleri kent yapan binalardan ziyade, park, sokak ve meydan gibi kentin açık alanlarıdır. Kentin ete kemiğe büründüğü, kimlik ve kişilik kazandığı, yaşayan canlı bir organizmaya dönüştüğü, fark edilir ve heyecan verici kılan yerler meydanlardır.Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, çağdaş ve modern bir Kapaklı yaratmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” Dedi.





Haber: Abdurrahim Yıldırım