Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Sürüyor

AHA İSTANBUL-Sağlık Bakanlığı’nın yurt genelinde başlattığı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri devam ediyor. Mimar Sinan Kent Ormanı’nda “Belediyemiz ile Yürüyoruz” adıyla düzenlenen etkinliğin ikincisine Gaziosmanpaşa Belediyesi de katıldı. Etkinlik kapsamında İzcilik Kampı’na kadar yürüyen protokol üyeleri, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” uygulamaları kapsamında, 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edildi.  Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ikincisinde Sultangazi Belediyesi ile Gaziosmanpaşa Belediyesi; Mimar Sinan Kent Ormanı’nda sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.


Etkinliğe Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ile vatandaşlar katıldı.


Sağlıklı yaşamda yürüyüşün önemine dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Mimar Sinan Kent Ormanları’nı pikniğin ve eğlencenin yanı sıra sağlıklı yaşam için de değerlendirebildiğimizi gördük.  Yürüyüş ve basit spor egzersizleriyle sağlığımızı koruyabiliyoruz” dedi.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da kent ormanlarının oksijen deposu içinde yaptıkları yürüyüşlerle daha zinde olduklarını belirterek, sağlıklı yaşam yürüyüşlerini sürdüreceklerini söyledi.