Ramazan Davulcularıyla Toplantı Yapıldı

AHA TEKİRDAĞ-2014 yılı Ramazan Ayı içerisinde Malkara'da vatandaşları sahura kaldırmak için davul çalacak olan kişilerin belirlendiği toplantı Bugün saat 14.30'da Belediye Kapalı Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Engin, Zabıta Müdür Vekili Serkan Gür ve Ramazan davulcularının yer aldığı toplantıda Ramazan davulcularına mani okuma, davul çalma ve ritim tutma konularında Balabancık Mahallesi'nden Davul Ustası Recep Küçükkoru tarafından bilgiler verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Engin ve Zabıta Müdür Vekili Serkan Gür'den oluşan seçici kurul tarafından davulun ritme uygun olarak çalınması, manilerin ise makamında ve doğru ses tonunda okunması istendi. Ramazan Ayı'na uygun bir adap içerisinde Ramazan davulcularının vatandaşlara nasıl davranmaları gerektiği konusunda gerekli bilgiler verilip, ısrarla zillere basmamaları, bahşiş konusunda ısrarcı olmamaları ve halkı rahatsız etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca Ramazan davulcuları seçici kurul önünde tek tek davul çalıp, mani söyleyerek hünerlerini sergilediler.
 
Ramazan Ayı'nın 10. ve 20. günleri ile Arife Gününde 18.00-20.00 saatleri arasında aklama (bahşiş toplama) yapabilecek olan Ramazan davulcuları, davul çalmaya ise görevli oldukları mahallede gece 02.30'da başlayıp sahur vaktine kadar devam edecekler.
 
Ramazan Ayı boyunca Camiatik Mahallesi'nde 8, Hacıevhat Mahallesi'nde 3, Balabancık Mahallesi'nde 3, Yeni Mahalle'de 2, Gazibey Mahallesi'nde 1 ve toplamda 17 davulcu Malkara Belediyesi'nin hazırladığı yaka kartlarını da takarak görev yapacaklar.
Rıza Döner