Pütürge Örmeli Köyü şenliğinde bahar halaylarla karşılandı

AHA İSTANBUL - Baharın Gelmesiyle Malatya Pütürge Örmeli ( Şiro Zarato) köyü derneği geleneksel piknik şöleniyle bahara "Merhaba" dedi.

Yıl içerisinde yaptıkları etkinliklerle adına sıksa söz ettiren Malatya Pütürge Örmeli köyü derneği baharın gelmesiyle her yıl geleneksel hale getirdiği piknik şöleniyle lokma sofra bereketinde  misafirlerini ağırladı.

Kırklareli Yoğuntaş ilçesi  Çeşmekkköy sınırlarında dernek başkanı Hüseyin Memiş’e ait çiftlik alanında piknik şöleni düzenlendi.  Şölen alanında   Başkan Hüseyin Memiş’in niyet ettiği kurbanı Bağcılar Fevzi Çakmak mahallesi muhtarı Salih Avcı tarafından   dede İsmail Akyüz’ün dualarıyla kesildi. Kazanlar kurularak hep bir elden gelen misafirler için lokma yemeği hazırlandı. Hazırlanan şölen anında aktiviteler yapılırken misafiler doyasıyla halaylarla bu özel güne anlam kattılar. Yumurta taşıma yarışlarında misafirler doyasıya yarıştılar. Misafirlerden bazılarıda yakında bulunan gölete giderek balık avcılığı yaptılar. Şölen alanında gezintilerin yanı sıra yapılan sohbetlerde hatıralar aktarılırken birlik beraberliğin vurgusu bir kez daha dile getirildi.

Yaşam Tv. Yolcu  Programının  yapımcısı ve sunucusu Mustafa Hasar bu özel güne anlam katmak için programı bizzat takip ederek  şölen coşkusunu  ekran izleyicileriyle buluşturdu.7’den  70’e  katılımın sağlandığı  etkinlik kesilen kurban lokma bereketi duasıyla son buldu. 

Bu özel güne katıanlar arasında Malatya Akçadağlılar dernek başkanı Nazife Özdemir , kuruculardan Hasan Mersin, Mustafa Akbaba, Van Güzelsu kurucu başkanı Reis Duran ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcı bu özel günde yerlerini aldılar.

Dernek başkanı Hüseyin Memiş program sonunda yaptığı açıklamada “ Baharı dostlarımızla çoşkulu bir şekilde bereket sofrasıyla karşıladık. Birlik ve beraberliğimizi bir kez daha gösterdik. Doğada doyasıya şölen havasında eğlendik. Kestiğimiz kurbanla şükürlerimizi sunduk. Bu vesileyle bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza canı gönülden teşekkür ederim."dedi.