Pütürge Bakımlı Kültür evi dualarla açıldı

AHA MALATYA - Pütürge'nin Bakımlı Mahallesi bölgenin ilk kültür evini resmen açtı.

Malatya Pütürge Bakımlı Mahallesinin iş adamları çok özel bir projeye imza atarak Ahde Vefa gösterip köylerine Kültür Evi yaptılar. Bir yıl öncesinde temelleri atılan Kültür Evi  inşaatı nihayet  tamamlanarak özel bir törenle Bakımlı Kültür Evi hizmete girdi. Misafirhane, taziye evi, Mescit, yemekhanesinin bulunduğu bakımlı Kültür Evi bölgenin ilk ve tek örnek kültür evi olurken çevre köy ve mahallelere hizmet verebilecek donatıya sahip özel bir yapı.  Mastöb Genel Başkan Vekili Hasan Karakuş ve Makon Malatya Konfederasyon Başkan yardımcısı Bilal Elmas'ın katkılarıyla tamamlanan Bakımlı Kültür Evi, bölgenin değerlerinin katıldığı  törenle kapılarını açtı. Düzenlenen törenin ev sahipliğini Bakımlı Köyü dernek başkanı Metin Yalçın yaparken açılışta  Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Kurucu Başkanı Cihan Akköse, Mastöb Genel Başkan Vekili Hasan Karakuş ve Makon Malatya Konfederasyon Başkan yardımcısı Bilal Elmas, Projenin takipcisi Ekrem Karakuş ve ismini sayamadığımız çok sayıda konuklar bu özel günde yerlerini aldılar. Düzenlenen törende konuşma yapan protokol birlik beraberlik mesajı vererek Bakımlı Kültür Evi'nin bölgeye değer katacaklarını dile getirdiler. Düzenlenen törende bakımlı Kültür Evi dualar sonunda kesilen kurdele ile kapılarını açtı.
İstanbul'dan açılış için Bakımlı'ya gelen heyet , düzenlenen tören sonrası  bölgede çekilen resimlerle bu özel gün ebedileştirildi.
  Program sonunda tesis hakkında bilgi veren Makon Malatya Konfederasyonu başkan yardımcısı Bakımlı Kültür Evi'nin finansörlerinden olan Bilal Elmas "Kültür  Evi çok amaçlı olarak yapılmıştır. iki kat olarak inşa edilirken toplamda 800 m2 alana sahiptir. İçerisinde Taziye alanı, Mescit, Misafirhane, yemekhane bulunmaktadır" dedi.  
Pütürge Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Cihan Akköse'de yeni açılan Bakımlı kültür evinin çok büyük bir eksikliği tamamladığını, bölgenin ilk ve tek örnek tesisi olduğunu dile getirirken katkıları olan herkese teşekkür etti.
Mastöb  Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği  Genel başkanı Nazife Özdemir'de tebrik mesajı yayınlayarak katkısı olan herkese teşekkür etti. Genel Başkan Nazife Özdemir tebrik mesajında " Temel atma töreninde hazır bulunduğum, Bakımlı Kültür Evi'nin hizmete girmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Örnek projeyi köylerine kazandıran başta Başkan vekilimiz Hasan Karakuş'a, Makon Malatya Konfederasyonu Başkan yardımcımız Bilal Elmas'a projeyi an ve an takip edip bitirilmesinde emeği olan Ekrem Karakuş'a, törene katılan başta belediye başkanı Mikail Sülük ve  bu özel güne damgasını vuran herkese teşekkür ederim" dedi.