Posofluların Seyranı Gönül, Bereket ve Şükran Seyranı oldu

AHA İSTANBUL - Ardahan Posofluların geleneksel seyranı hem silahı rahime hemde geleceğe ışık tuttu

Ardahan Posflular İstanbul’da bir kez daha tüm değerleriyle Seyran’la bir araya geldiler.  Güngören belediyesi Kemerburgaz piknik alanında Ardahan Posoflular derneği  geleneksel seyran şöleni düzenledi.  Seyran şölenine çok özel konuklar yer alarak baharın  güzelliğini beraberce paylaştılar. Çevre şehircilik bakanı Murat Kurum, milletvekili Posofun kızı Tülay Kaynarca  ,Posof Belediye başkanı Cahit Ulgar ve Güngören Belediye başkanı  Bünyamin Demir, başkan yardımcısı Tahir Ergül, Belediye meclis başkanı Ömer Lütfü Arı, Ak parti kadın kolları başkanı Şenel Savcı, gençlik kolu başkanı Emrah Demirci, belediye meclis üyeleri Eyüp Şenocak, Abdullah Kayaduman, Ak parti SKM başkanı Servet Karaduman  ve istanbulda bulunan diğer dernek başkanları  ve Posoflular yanı sıra , Bahçelievler Sosyal hizmetler huzur evi sakinlerinden milli boksör Karabaklar ve arkadaşları özel konuklar arasında yer aldılar

Düzenlenen seyranda yöresel sanatcılar sahne alırken. Müziğe ve davulun ritmine kapılan Posoflular halaylarıyla doyasıya eğlendiler. Kimileri mangal başında, kimileri hamakda, kimileride yemek yapma hazırlığında doğanın güzelliklerini paylaştılar.

Seyran şöleni açılışında konuşma yapan ev sahibi Ardahan Posoflular derneği başkanı Aydın Karadağ herkesin katılım sağlayan   ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul milletvekili ve Posofun Aşık Zülali köyü sakini olduğunu söyleyerek, Ardahanlı ve Posoflu olmakdan gurur duyduğunu dile getirirken  konuşmasına başlayan Tülay Kaynarca’da Posof derneğinin çalışmalarını taktir ettiğini, Elmalarının marka haline geldiğini, Ardahan’a yapılan yatırımlarla marka şehir olacağını sözlerine ekledi. Milletvekili Tülay Kaynarca “ Posoflular derneği İstanbul’da sadece gönül köprüsü değil, Posofa hizmet köprüsünüde kurdu. “dedi.

Posof belediye başkanı Cahit Ulgar’da konuşmasında Posof’un sınırı bekleyen bir millet olduğunu, Posof Yüksek meslek okulu ve  kurulacak enerji lisesiyle özel bir yer edindiğini , toplu konut çalışmaların başladığını, kısa bir süre sonra temel atma törenini gerçekleştireceklerini,  sılahi rahimin her zaman lazım olduğunu, oteli olmayana otel olacaklarını, evi olmayanlara ev olduklarını, ev yapmak isteyenlere de kumu ve çimentosu olduklarını sözlerine ekleyerek herkesi sılahi rahime sahip çıkması gerektiğini söyleyerek çağrıda bulundu.

Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum’da konuşmasında Ardahan’lılara ve Posofluların her zaman kendilerine düşen görevi yaptıklarını Cumhurbaşkanının yanında olduklarını dile getirerek iller bankası aracılığıyla yatırımlarda her zaman yanlarında olduklarını dile getirerek Posoflulara açık çek verdi. Konuşmasında Posof belediyesine son model itfaiye aracı hediye edeceklerini, İBB belediye başkanı Binali Yıldırım’a destekleri isterken yeni bir 25 yılın başlangıcı olarak tekrar seçileceğini söyledi.

Seyrana katılan Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet piknik alanında kurulan bereket sofralarını tek tek ziyaret etti. Çocuklara uçurtma ve oyuncaklar hediye ederken vatandaşların büyük bir ilgisi ile karşılaştı.