Posoflular İstanbul'da Seyran şöleninde tüm değerleri ile tarih yazdı

AHA İSTANBUL - Ardahan Posof dernekleri 21. Seyran şöleni ile İstanbul Pendik'te Birlik beraberlikte taviz vermediklerini bir daha gösterdiler.

Ardahan Posoflar  Derneği 21. Seyran şöleninde İstanbul Pendik'te bir olduklarını, iri  olduklarını, diri olduklarını 7'den 77'siyle haykırdılar. Tarihe damgasını vuran 21. Seyran  şöleninde yıllardır kavuşamayan akrabalar bir araya gelirken kültürlerini örf ve adetlerini gelecek nesle aktarmak için yaşanmışları Şölen alanında tekrar Yaşattılar. Ketesiyle yarışanlar damak tadını unutturmazken, Kimileri anahtarlık yaptırırak  Posof  isminin kazıyarak Hatıralara yer alırken, deve güreşleri, Koca ayak  yarışları, yöresel sanatçıları ile söylenen şarkılar oynanan oyunlara kadar tüm değerleri bir daha gün yüzüne çıktı. Ahıska Türkleri'nin kültürünü de içinde barındıran posoflular yapılan şölenle Geleceğe emanet bayrakları gelecek nesile teslim ediliyor. 

21. Seyran şölenine ev sahipliği yapan Avrupa Posof derneği başkanı Aydın Karadağ Kocaeli Posof derneği başkanı Hamit Akbulut Anadolu posoflu dernek başkanı Yılmaz Şimşek Aşıkzülali köyü dernek başkanı Bülent Eren gelen misafirlerine tek tek karşılarken Posof Kaymakamı Enver Yılmaz Belediye Başkanı Cahit Ulgar bu özel günde hemşerilerini yalnız bırakmadılar. Kimi zaman Enver Yılmaz Başkan Cahit Ulgar, Dernek başkanları kete yarışmasında jürilik yaparken kimi zaman da deveye binerek objektiflere poz verip hemşerilerinin gönlünde taht kurarak güne damgalarını vurdular. Posof Kaymakam'ı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve Avrupa Yakası Posoflular dernek başkanı Aydın Karadağ yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak gelenek ve göreneklerin yaşatılarak gelececek nesillere aktarılmasını vurguladılar.

Yöresel sanatçılar Seda okuyucu ve Mehmet Akbulut söylediği şarkılarla posof  özlemini dile getirirlerken hemşeriler halaylarla eşlik ettiler. 87 yaşında iki kuzen olan Senem Özkan ve Ulviye Mert uzun yıllardır hasretleri mi bu şölende bir araya gelerek son noktayı koydular. Yapılan kete yarışında birinciliği Aynur Eren alırken Nurten Songül Bircan seçilerek keteleri damak tadında ilk sıraları alırken ödüllerinede kavuştular. Kaynanalarda merakla gelinlerinin hakemlerinin verecekleri oylarla maharetlerini beklediler.

Şölen alanında her sofraya giderek hemşerilerinin bereket sofrasında yer alarak gönülleri dolduran Kaymakam, belediye başkanı ve dernek başkanları verilen ikramları geri çevirmediler. 

Kaçkar Tv 4 saat boyunca canlı yayın yaparken program sunumunu  Serhat Birikim Medya grup yönetim kurulu başkanı Mustafa Küpeli bizzat yaptı. 

Avrupa yakası posflular dernek başkanı Aydın Karadağ 21 Seyran şöleni için yaptığı açıklamada " Bizler Posoflular olarak her daim güç birliği içindeyiz. Bu birliğimizi Seyran şenlikleri ve yıl içerisinde yaptıklarımızla birle oluyoruz. derneklerimizin kendi mülklerine kavuşmaları için çalışıyoruz."dedi. 

Başkan Yardımcısı Cemasettin Dağ'da "Geçmiş örf ve adet ve geleneklerimizi gelecek nesile bırakmak istedik. Posofdan çıkanlar burada doğanlar soy ağaçlarını bilmelerini sağlamak için bu beraberliği sağlıyoruz. "dedi. 

Seyran için Ardahandan İstanbula gelen, Ardaha Anadolu Yakası Derneği Kurucularından Sedayir Gündoğdu, Her yıl İstanbul'un farklı semtlerinde Seyran etkinliği düzenlediklerini, Posoflu hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Gün boyunca süren etkinlik, Seyran alanına gelen misafirlerin yöresel müziklerle oynadıkları halk oyunlarıyla devam etti.

 

 


































ardahan posof seyran