Posoflular "Hayırda Yarış, Ramazan'da Bereket" dedi, 223.260 TL ile rekoru kırdı

AHA İSTANBUL - Ardahan Posoflular Derneği her yıl gerçekleştirdiği Ramazan ayındaki yardımlarında kendi rekorunu kırarak 3 katına çıkarttı

Merkezi İstanbul Güngören'de bulunan başkanlığını Aydın Karadağ'ın yaptığı Ardahan Posoflular derneği yıl içerisinde yaptığı yardımlarla örnek sivil toplum kuruluşu olarak gösterilirken Ramazan aylarındaki Hayırda yarışarak Ramazanın bereketini, yetimlere, engellilere, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere, Kuran Kurslarına, Mehmetcik Vakfı, Lösev, Kızılay kuruluşları aracılığıyla  her kesime taşıyor.
Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri "Hayırda Yarış, Ramazan'da Bereket" sloganıyla ihtiyaç sahiplerinin hamisi olurken yaptığı yardımlarla kendine ait rekorunu 3 kat arttırarak kırdı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Posoflular Dernek Başkanı Aydın Karadağ "HAYIRDA YARIŞ, RAMAZANDA BEREKET sloganıyla çıktığımız " Hayırda yarışa" 223.260 ₺ yardımla bu Ramazanda rekorumuzu kırdık. Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz faliyetlerin yanı sıra Ramazan ayının bereketinide her yıl her kesime yayıyoruz. Yurt içi bağışcılarımızın yanı sıra Yurt dışında bulunan hemşerilerimizin yoğun olarak gönderdikleri nakti yardımları yetimlere, engellilere, ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere, Kuran Kurslarına, Mehmetcik Vakfı, Lösev, Kızılay kuruluşlara ulaştırdık. Yardım eden ve bu çalışmalarımızda bizlerin yanında bulunan heyecanımıza heyecan katan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Aydın Karadağ yapılan çalışmaları şeffaf bir şekilde yayınladığı mesajla duyurdu. Başkan Aydın Karadağ mesajında "  Değerli Hemşerilerimiz, Ramazan süresince derneğimize bu güne kadar yurt içi ve yurt dışından toplamda 223.260 ₺ yardım toplanmıştır. Toplanan bu yardımlar aşağıdaki şekilde dağıtımı yapılmıştır.
1. 145 aileye BİM ve A101 den alınan 250 ₺ değerinde alışveriş kartı dağıtılmıştır. Toplam tutar 36.250 ₺
2. Yetim çocuklar için LC WAİKİKİ mağazasından 90 adet 18.000 ₺ tutarında Hediye Kartı, mağazalar kapalı olduğu için 88 yetime toplamda 21.250 ₺ tutarında nakit ödeme  ( 200 ₺ ile 400 ₺ arası) yapılmıştır. Toplamda 178 yetim kardeşimize 39.250 ₺ ödeme yapılmıştır.
3. Posof'taki 2 marketle anlaşarak 56 ihtiyaç sahibi ailemize toplamda 13.750 ₺ yardım yapılmıştır.
4. Posof Kuran kursuna 2.000 ₺ yardım yapılmıştır.
5. Mehmetçik Vakfına 3.000 ₺, Lösemili Çocuklar Vakfına 3.000 ₺ ve Kızılay'a 2.500 ₺ yardım yapılmıştır. Toplam 8.500 ₺
6. Türkiye'nin muhtelif yerlerinde bulunan İhtiyaç sahibi 60 Posof'lu öğrenci kardeşimize 12.300 ₺ yardım yapılmıştır.
7. İsminin paylaşılmasını istemeyen hayırseverler tarafından 21 aileye toplam da 80.000 ₺ yardım yapılmıştır.
8. Fitre ve zekat olarak 33 kişiye nakit ödeme ve havale 15.450 ₺ ödeme yapılmıştır.
9. Kalan yaklaşık 16.000 ₺ olup yardımlar devam etmektedir.
Yapmış olduğunuz hayır ve hasenatı, ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. 
Derneğimize bu bereketi getiren sizlere şahsım, yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Dini ve milli bayramlarımız, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız müstesna günlerimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendiği Ramazan Bayramı günlerinin; ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlenmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize, Posof'umuza, ve tüm İslam coğrafyasına birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim." dedi.