Peygamber Sevdalıları Siyer sınavına davet ediyor

AHA İSTANBUL -Peygamber aşıkları Siyer sınavında sevgilerini metinlere yazarak ödüllere duyacaklar.

Peygamber Sevdalıları platformu 2 ay önce müracaatlarını aldıkları başvuruları neticelendirerek peygamber aşıklarına Siyer sınavına davet ediyor.  Sınav sonunda Siyer sınavında derece alanlara Umre ziyareti, çeyrek altın, kitap setleri, tabletler, laptop bilgisayar ve çok sayıda hediyeler verilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yapılacak sınavla ilgili açıklama yapan İ İlim der temsilcisi Ahmet Çelik yaptığı açıklamada "Yüz binler Hz. Peygamber’in hayatını okudu  “

Peygamber sevdalıları platformu olarak Türkiye geneli “O’nu Oku O’nu yaşa” temasıyla 7’cisini düzenleyeceğimiz siyer sınavı başvurularımız 27 Kasım 2017 tarihinde başladı 27 Ocak 2018 tarihinde son buldu. 

Rabbimize hamd olsun halkımız tarafından yoğun bir teveccühle karşılaştık. Yüz binlerce evde Hz. Peygamberin hayatını konu alan kitaplarımız okundu ailece sorular hazırlandı çözüldü. Peygamber sevdalıları olarak hedefimiz toplumumuza Resulullah (s.a.v)’in örnek ahlakını ve yaşantısını götürmek. O’nu okumak ve okutmak; O’nu yaşamak ve yaşatmaktır. Çünkü bugün toplum saplandığı bu güvensizlik ve buhran dolu hayattan ancak Hz. Peygamber (s.a.v)’i Rehber edinirse kurtulur. Bu konu ile ilgili bir çok etkinliklerimiz vardır. Onlardan bir tanesi de siyer sınavıdır.  Bu sene Umre ödülünün yanı sıra daha çok öğrenci ve gençlerimize yönelik ödül sayısını artırarak 2 bin kişiye ödül verilecek tabi ki en önemlisi yüz binler Hz. Peygamberin (s.a.v.) hayatını okuyup öğrendiler. Anne ve babaların çocuklarıyla beraber siyer sınavına kayıtlarını yapmaları bizleri daha çok mutlu etti. Biz bu sınavımız için  ailemizin sınavı diyerek hedef belirledik ve 7 den 70’e her yaştan yoğun bir teveccüh ile karşılaştık ve kayıt aldık. 

Sınavımız Türkiye geneli 77 İl’de 270 bine aşkın başvuru yapıldı.  İstanbul’da ise 30 ilçe’de  32 bini aşkın kayıt  yapılmış olup yaklaşık 100 Okul’da sınavımızı gerçekleştireceğiz inşallah. Sınavımız Türkiye geneli 18 Şubat 2018 de saat 11:00 da başlayacaktır şimdiden herkese başarılar dileriz. 

Güngören koordinatörü olarak ilçemizin Merkez mh. Doğanay cd. No: 2 adresinde yer alan Güngören İmam Hatip Orta okulunda sınavımız yapılacaktır. Güngören koordinatörü olarak Hz. Peygamber(s.a.v)’in aşıklarını karşılamaktan mutluluk duyacağız. Gazeteniz aracılığıyla Güngören halkına tekrar teşekkür eder göstermiş olduğunuz teveccühten ötürü Allah hepinizden razı olsun.  dedi.