öznur çalık’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

AHA MALATYA- Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Sn. Öznur Çalık “19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı” kutlama mesajı yayınladı;

Dönemin ağır şartlarına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden aziz şehitlerimizin, azim, inanç ve fedakârlıklarıyla dönemin işgalci güçlerine karşı direnişlerinin, tarihte eşine az rastlanır bir destanın başlangıcıdır 19 Mayıs.

Maddi ve manevi tüm imkânlar seferber edilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanet edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleriyle yeni nesle olan güvenini ve inancını ifade etmiştir.

Bizler atalarımızın bu emanetini tüm gayretimizle muhafaza ederek ve yücelterek, yaşantımızla, çalışmalarımızla, manevi değerlerimizi koruyarak bizden sonraki nesillere aktarmakla mükellefiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın 93. yıldönümünü kutluyor; Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve gönül borcuyla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.