ÖSYM, Üniversite Yerleştirmelerinde Hata Yapıldığını Açıkladı

ÖSYM, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 1110 üniversite adayının ilan edilen yerleştirme yeri değişirken, 1628 aday ise yeniden yerleşti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Üniversite sınavını kazanmış öğrencilerin yerleştirmesini yaparken, puanlama sisteminde yanlışlık yapıldığını açıkladı. Öğrencilerin üniversiteye yerleştirilmesinde kullanılacak puanlar belirlenirken ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığını tespit edildi.

1110 Adayın Yeri Değişti, 1628 Aday Yeniden Yerleşti

ÖSYM yapılan hatanın düzeltilmesi amacıyla yaptıkları güncellemede, 1110 adayın ilan edilen yerleştirme sonuçlarının değiştiği, 1628 adayın ise bir programa yerleştiği belirtildi.

ÖSYM, daha önceden ek puanıyla  üniversiteye yerleşmiş 1499 adayın ise yapılan güncellemenin ardından hiç bir programa yerleşemediği açıkladı. 

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, Konu ile ilgili adayların kurum tarafından bilgilendirildiğini,  yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellendiği açıklandı. Ayrıca ÖSYS bu durumdan etkilenen özür dilediğini açıkladı.