Oruç Tutarken Kilo Almamanın Yöntemleri! Sahura Kalkmayanlar Dikkat!

Dr Biran Ekici, Ramazan'da herkesin şikayet ettiği kilo problemi hakkında konuştu. Oruç tutarken kilo almamanın yöntemlerini birer birer anlattı

 Ramazanda genel olarak toplam öğün sayısı sınırlanır ancak buna karşın öğünlerdeki yiyecek çeşidi daha fazla olabilir. Ramazanda ideal beslenme öğün sıklığının normal hayata yakın şekilde uygulanması ile sağlanabilir. Oruçta kalınan açlık süresi içinde kan şekerinin de düştüğünü belirten Dr. Biran Ekici, ‘’Eğer kişiler sahura da kalkmıyor ise kan şekerinin düşüşü günün erken saatlerinde başlar ve daha düşük değerlere ulaşır. Bu nedenle az ve sık beslenme ilkesi kan şekerini dengelemek için mutlaka uygulanmalıdır. Öğünler Sahur, Hafif İftar, Akşam yemeği ve Ara Öğün şeklinde düzenlenebilir. ’dedi








İŞTE RAMAZANDA UYGULANMASI GEREKEN KURALLAR;

Ramazan gelince birçoğumuz, kilo vermeyi düşünür, ancak metabolizmanın yavaşlaması, hareketsizlik ve yanlış beslenmeden dolayı kilo alırız. Dr. Biran Ekici bazı kurallara dikkat ederek doğru beslenme ile psikolojik motivasyonla sağlıklı bir ramazan geçirip fazla kilolarınızdan da kurtulabilme sırlarını açıkladı

1- İftarda hurma ve zeytin ile açtıktan sonra mutlaka çorba içmeli.

2- Şişkinlik ve şeker dengesi için, iftardan sonra rezene çayı içilmeli veya megan kökü, bal ve limonlu çay içilmeli.

3- Baharatlı, yağlı ve aşırı şekerli tatlılardan mutlaka kaçınılmalı,

4- İftar ile sahur arası en az 2 litre su içilmeli,

5-  Özellikle zayıflamak ve ertesi günü tok kalabilmek için lifli yiyecekler, taze sebze ve kabuklu meyve tüketilmeli,

6- Soyalı ürünler özellikle soya fasulyesindeki lesitin  yağ parçalayan özelliğinden dolayı  tüketilmeli,

7- Tatlıyı iftardan 2 saat sonra yiyin ve sütlü tatlıları tercih edin.

8- Gazozlu içecekler, aşırı çay tüketimi fast food yiyecekler ve abur cuburdan uzak durun.

9- İftardan 1 saat sonra tempolu yürüyüş yapın.

10-İftarda yediğiniz besinleri iyi bir şekilde çiğneyip yutun, sahurda ise çok hafif yiyecekler tercih edilmeli.

UYGULAMANIZ GEREKEN TARİF

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karanfil

1 tatlı kaşığı tane karabiber

3 tane kabuklu elma ve 1 kabuklu limon

25 dakika kaynatılıp süzüp içilebilir...