Öncü Gençlik Spor Kulübünde Yavuz Kurt dönemi

AHA İSTANBUL- Eski başkan Dr. Mustafa Canbey'in Balıkesir milletvekili olmasından dolayı boşalan koltuk Yavuz Kurt'a teslim edildi.

Önder imam hatip okulları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Öncü Gençlik Spor Kulübü  yeni başkanı Yavuz Kurt oldu. 24 Haziran seçimlerinde Balıkesir Milletvekili olan eski başkan Dr. Mustafa Canbey  boşalan koltuğu Yavuz Kurt'a teslim etti. hafta sonu yönetim kurulu toplantısı düzenleyen Milletvekili Dr Mustafa Canbey, toplantıda kulübün başkanını kendi içinden seçeceğini dile getirirken Sandık kurulup Kapalı gizli oyla yönetim kurulu,  adayına oy verdi.  Çıkan sonuç Milletvekili Dr. Mustafa Cambey tarafından açıklandı. Milletvekili Dr Mustafa Canbey  "   Yaptığımız istişare süreçlerinde çıkan sonuçla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır.

Öncüspor yönetimimizle yapılan istişare ve oylama sonucunda Yavuz Kurt kardeşimizin ismi açıkça öne çıkmıştır. 

Yaptığımız istişareler neticesinde şu an Genel Sekreterliğimizi yapan Yavuz Kurt Kardeşimiz yeni dönemin başkan adayı olmuştur.

Öncüspor ve İmam Hatip camiamıza hayırlı olsun. Yönetimimizde alınan karar gereği  

22 Temmuz’da Olağanüstü kongre yapılacaktır. "dedi. 

Yeni başkan Yavuz Kurt yayınladığı mesajla kendisne gösterilen teveccühe teşekkür etti. Başkan Yavuz Kurt mesajında "  Öncü Ailemizin Kıymetli Mensupları

Değerli Dostlarım; Öncelikle iyi dileklerini ileten ve dualarıyla yanımızda olan tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

Yürüttüğümüz projelerde birikimi ve tecrübesiyle her zaman bize yol gösteren değerli büyüğüm Balıkesir Miletvekilimiz Dr. Mustafa Canbey ağabeyime, yaptığımız çalışmalarda desteğini yanı başımızda hissettiğimiz ÖNDER Genel Başkanımız Halit Bekiroğlu'na şükranlarımı sunuyorum.

ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü, İmam Hatip Camiasında, sporla ilgili gösterilen gayretin, verilen emeğin ve çabanın kurumsallaşmış halidir. Bugüne kadar Kulübümüz adına çalışma yapan, taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki süreçte, camiamızın çizgisine sadakatle, sorumluluğumuzu unutmadan, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi her şeyin önünde tutarak, hakikat peşinde koşan öncü nesiller yetiştirme gayretinde olacağız. ÖNDER ve ÖNCÜ Ailesine en derin hürmet ve muhabbetlerimle.." diyerek sözlerini tamamladı. 

Yavuz Kurt Kimdir?

YAVUZ KURT,  1975 yılında İzmir’de doğdu. İlkokuldan sonra, ortaokulu Susurluk İmam Hatip Lisesi’nde, lise eğitimini Bandırma İmam Hatip Lisesi‘nde tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.  Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünü 1998 yılında bitirdi. 1997 - 2002 ve 2004 - 2009 Yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’de sırasıyla Halkla İlişkiler Uzmanlığı, Program Yapımcılığı, Tanıtım ve Organizasyon Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. 2002 - 2004 tarihlerinde, Kalem Eğitim Kurumları’nda öğretmenlik yaptı. 2007 - 2009 yılları arasında; Sarıyer Belediyesi İletişim ve Projelerden Sorumlu Başkan Danışmanlığı ve AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Yavuz Kurt; Kültür A.Ş’ de görev yaptığı dönemde; ECAD Konferansı (Uluslararası), Miniaturk Konserleri, Uluslararası Feshane Ramazan Organizasyonları, İstanbul Okulu, Haliç Medeniyetinde Yolculuk, Doğudan Batıdan Konferanslar v.b. birçok projede koordinatörlük yaptı. 2008 - 2014 yılları arasında özel sektörde; uluslararası ticaret yapan bir firmada üst düzey yönetici olarak çalıştı. 30 Mayıs 2014’te Sultanbeyli Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olan Yavuz Kurt, 2 yıl bu görevi yürüttü. Şubat 2016’da Eğitim ve Projelerden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Danışmanı ve AKSEM (AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi) Koordinatörü olarak atandı ve halen AKSEM'deki görevi devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Yavuz KURT, 18 Kasım 2017’de gerçekleşen Öncü Spor Kulübü Genel Kurulu’nda, Öncü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiş ve sonrasında Öncü Spor Kulübü Genel Sekreterliği’ne getirilmişti.