Oktay Dede: 'projemizin Avrupa’da Bile Benzeri Yok'

AHA TEKİRDAĞ- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr.Oktay Dede Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayar’ın köşesinde yazdığı iddiaları yalanladı. Dede; ‘Bizim hazırladığımız projenin bir benzeri Avrupa da dahi yok. Meraları bir yerlere peşkeş çekmek gibi bir amacı da taşımıyoruz. Projemizin içinde Bölgemizde Bulunan 1700 adete sanayi kuruluşunun yıllardır ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacı için de 600 kişilik bir meslek lisesi bulunuyor. Bu iddialar tamamı ile art niyet taşımaktadır’ dedi.



Bölge ekonomisi için hayati önem taşıyor!



Şube olarak üye sayılarının 100 den fazla olduğunu ifade ederek, hazırladıkları projenin bölgenin ekonomisi açısından son derece hayati önem taşıdığını ifade ettiği açıklamasında, “Tekirdağ Bölgesinde 13 OSB olmasına rağmen neden girmediniz” Sorusuna da; “Bu projede amacımız Küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarına yöneliktir. OSB lerde bir metre kare yerin fiyatı en az 50 Dolardan fazladır. Buraya gelip yer alacak ölçüde küçük ve orta işletme bölgemizde kaş tane çıkar size soruyorum. Burada kimseye bir şeyler peşkeş çekilmeyecektir. İddia edildiği gibi bu güne kadar ne resmi, nede şifai olarak bahse konu olan mera için hiçbir yere başvurumuz olmadı. Ben meraların bozulmasına ve amacı dışında kullanılmasına da kesinlikle karlıyım. Hazırladığımız proje içinde en önemli noktalardan birisi de Bölgemizde bulunan 1700 den fazla sanayi kuruluşunun yıllardan beri kalifiye eleman konusunda yaşadığı sıkıntıya ve talebe cevap verecek bir Meslek Lisesi yaparak buradan her yıl 600 öğrencimizi mezun edip iş sahibi yapmak. Meralar yönetmeliğine bakarsanız zaten bunun mümkün olmadığı da ortadadır. Bizde bunun bilincindeyiz. Bu yazı tamamen art niyetle yazılmıştır” dedi.



Rant değil proje üretiyoruz!



Gazeteci Yalçın Bayar’ın iddialarına büyük tepki gösteren MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr.Oktay Dede. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan ‘’kamu yararına dernek’’ statüsüne sahip güçlü bir ‘’sivil toplum kuruluşu’’ dur. MÜSİAD’ ın misyonu; üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.



Şube olarak kurulduğumuz günden bu yana proje bazında çalıştığımız ve istatistiki verilerle de desteklediğimiz, öncelikle bölgemizin sonrasında ise ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan, aynı zamanda bir ilk olma özelliği de taşıyan ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ projemizi hayata geçirmek adına birçok girişimde bulunduk. Projemizin gerekliliğini ve bölgemiz için olan önemini anlatır birçok konferans düzenledik. Şube olarak bu projeyi sadece üyelerimize değil; genel merkezimize, derneğimizin diğer şubelerine ve il/ilçe yöneticilerimize de aktardık. Projemizin uygulanabileceği en uygun lokasyonu belirlemek adına usul ve prosedürlere uygun olarak yetkili makamlarla birçok defa görüşmeler yaptık.



Çevreye duyarlı ve atık sorunu olmayan, gerçekleştiği taktirde bölgemizde çok önemli bir açığı kapatacak olan, ülkemiz için bir ilk, aynı zamanda kaçırılmaması gereken bir fırsat niteliği taşıyan projemiz için yer tespiti aşamasına geçilmemiş olmakla birlikte; birçok alternatif arazi üzerinde incelemelerimiz sürmekte ve uygun yer arayışımız devam etmektedir.



MÜSİAD Tekirdağ Şubesi olarak amaçlarımızdan biri de; Alanya transfer üyelerimiz ve dâhil oldukları sektörler için uygun şartlarda iş yapabilecekleri çevrelerin ve ortamların oluşturulmasını sağlamaktır. Bu hedefimiz sadece anılan projemiz ile sınırlı kalmamakta ve farklı alanlarda da projeler oluşturulması amaçlanmaktadır. Anılan projemiz hakkında araştırma yapmadan, ilgisiz kişilerin dedikodu tanımından ileriye geçemeyecek beyanlarını ciddiye alarak, sahip olduğu medya gücünü haksız bir şekilde art niyetle kullanan sözde köşe yazarı kişisinin bu beyanlarını kabul etmiyor ve eylemini bir karalama kampanyası olarak değerlendiriyoruz. Öncelikle bölgemiz, sonrasında ise ülkemiz için tasarlanan, katma değeri yüksek böylesi önemli bir projenin önünü kesmek adına girişilen bu tarz kötü niyetli eylemlere itibar etmeyeceğimizi ve sahip olduğumuz ahlaki değerlere uygun olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi kararlılıkla yineliyoruz. Konu hakkında araştırma yapma gereği görmeyen, nihai amacı yapımıza saldırmak olan ve bu amacını gerçekleştirmek adına, engin devlet tecrübesine sahip ilçemiz kaymakamı Sn. Hulusi Doğan’ ı da haksız bir şekilde karalayan bu şahsı kınıyor ve kaleme aldığı bu haksız iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Elindeki gücü kendi çıkarları adına kullanan bu kişilerin aslında ülkemiz menfaatlerine ve büyüme politikalarına zarar verdiğini yinelemekle birlikte; böylesi girişimlerin bölgemizin kalkınması önünde en büyük engellerden biri olduğunu da hatırlatmak istiyoruz. Projemizi, bundan önce olduğu gibi, bu tarihten sonra da aynı şeffaflıkla yürüteceğimizi beyan eder, siz değerli basın mensuplarına saygılarımızı sunarız” dedi.



İşte O Tepki Toplayan İddialar!



Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Yalçın Bayar’ın iddiaları: “Ben Marmara Ereğlisi’nden bir çiftçi vatandaşım. Geçen gün Şahpaz Köyü (Angusların inatla barındırıldığı köy) üzerinden Çorlu’ya giderken Seymen’den bir akrabamla karşılaştım. Bana ‘İşler kötü’ dedi... Ne demek istiyorsun diye sordum. Vahim bir durum varmış ortada... Bunu anlatırsam başım belaya girer mi diye sordu. Anlat dedim, söyledikleri karşısında ağzım açık kaldı. Efendim, bizim köyümüz 350 hanedir, İstanbul-Edirne yolu üzerinde, Çorlu’ya 15 km uzaklıktadır. Havaalanına yakındır. Köyümüzün E-5 yolu üzerinde köy tüzel kişiliğine ait mera vardır. Söz konusu mera, Seymen Köyü halkı tarafından yaklaşık 70 yıl önce ‘otlakiye’ olarak kullanılmak kaydıyla köy tüzelkişiliğine bağışlanmıştır. Yaklaşık 1500 dönümdür. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, MÜSİAD adına bu meranın 500 dönümünü istemiş. Ben böyle bir şey ne duydum, ne gördüm. Nasıl böyle bir girişimde bulunabilir. Olayın içyüzü nedir diye soracak olursanız...İktidarın ekonomik politikalarını hazırlayan, belirleyen, hatta uygulayıcısı olarak bilinen, Başbakan’ın her kongresine ve çeşitli etkinliklerine katıldığı MÜSİAD bir süre önce Çorlu’da şube açtı. Atatürk heykelinin karşısındaki bir binada gösterişli bir tabela astılar. Demek ki, kaymakama bu arsaya talip olduklarını söylediler. Kaymakam da iktidardan korkusuna, gidip köy muhtarına bunu açıkça ifade ediyor. “Meranın bir bölümünü MÜSİAD istiyor” deme cesaretini gösteriyorsa ne kadar ‘panikte’ olduğu anlaşılıyor. İnsan dinlerken üzerine sanki kaynar sular dökülüyor. Seymen Köyü, özellikli bir köydür; bilinir. Çalışkan ve saygılı insanlardır. M. Ali Aybar’ın döneminde İşçi Partisi’ne verdikleri oylarla Tekirdağ’dan 1965’te bir milletvekili çıkarmışlardır. Bizim bir ‘sol’ geleneğimiz vardır. Biz yağmacı zihniyete hep karşı çıktık...Daha vahimini söyleyeyim. İstenen yerin 500 dönüm olduğunu söyledim ya... Buranın dönümü 100 bin TL’dir... Çarpın bakalım ne ediyor... 50 milyon TL, Başbakan’ın tabiriyle eski parayla 50 trilyon. Türkiye’de değil dünyada böyle bir şey görülmez, duyulmaz. Arazinin az karşısında havalimanı vardır. İktidarın desteğiyle buraya ne mi yapılır? Fuar alanı yapılır, özel uçak pisti yapılır, villalar yapılır, gökdelen yapılır, yapılır da yapılır. Bürokrat peşkeş çekmeye alet olmaz, halkı korur, doğaya sahip çıkar.AKP milletvekilleri AKP’den Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi (Çorlu’dan belediye başkan adayı),MHP’li Bülent Belen (Çorlulu), CHP’li Emre Köprülü (Çorlulu), Faik Öztrak ve Candan Yüceer bu olayı öğrendiğiniz anda, hep birlikte burada eylem yapmalısınız”



MÜSİAD  Tekirdağ Şubesinin Çorlu’da bulunan yönetim binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Bir çok MÜAD üyesi de katılarak yayınlanan iddialara tepkilerini dile getirdiler.









Haber: Abdurrahim Yıldırım