Öğrenciler İçin Faydalı Uygulamalar Bu Haberimizde

Her öğrencinin telefonunda olması gereken mobil uygulamalar

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle dünya online eğitim üzerinde yoğunlaşıyor. Eğitim ile teknolojinin giderek bütünleşmesi, gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonların da bir okula dönüşmesini sağlıyor. Telefonların uygulama mağazasında bulunan eğitim uygulamaları öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığı gibi öğrenmeyi eğlenceli ve kolay hale getiriyor. 

Her öğrencinin telefonunda bulunması gereken uygulamalar bu yazımızda… 

Google Translate

Eğitiminiz için sık sık yabancı kaynaklardan araştırma yapmak zorundaysanız iyi bir çeviriciye ihtiyacınız var. Bunun için sizlere tercüme servisi olan Google Translateuygulamasını tavsiye ederiz. Google Transtle, karşınızdaki kişinin konuşmasını canlı olarak istediğiniz dile tercümeedebilecek kadar gelişmiş bir uygulama. Bununla birlikte en can alıcı noktası ise fotoğraflardaki metinleri taraması. Böylece not aldığınız kâğıdın ya da yabancı kaynak kitapların üzerindeki metinleri kolaylıkla çevirebiliyor. Google Transtle yabancı dil derslerinizde oldukça yardımcı olacak. Her öğrencinin telefonunda bulunması gereken uygulamalarlistemizde bu nedenle ilk sırada.

Mathway

Matematik genellikle tüm öğrencilerin korkulu rüyası. Fakat bu uygulama karmaşık Matematik formüllerinden oluşan bir problemin üstesinden geliyor. Çözemediğiniz sorunun fotoğrafını çekip uygulamaya gönderirseniz Mathway size bir çözüm yolu sunuyor. Hatalarınızı görüp düzeltebiliyorsunuz. Böylece Matematik kâbus olmaktan çıkıyor. 

WolframAlpha

İnsanoğlunun bilimsel mirasını dijital dünyaya taşıyor.Bilimsel konular hakkında sorduğunuz soruları cevaplayan, detaylı açıklamalar sunan bir arama motoru. 

Google G Suite

Ofis uygulamalarına ücretsiz olarak ulaşabilmek ister misiniz?Microsoft'un Office uygulamalarını Google'ın ekosistemindeki bulut üzerinden açıp çalıştırabiliyorsunuz. Word, Excel ve PowerPoint için alternatif bir uygulama G Suite. Böylece hem öğrencilikte hem de profesyonel yaşamda işinize çok kolaylaşacak.

Evernote

Telefonunuzda varsayılan olarak gelen not alma uygulamaları ihtiyacınızı karşılamıyor ve öğrencilik hayatında kullanışlı bir not alma uygulaması arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Not alabilirsiniz, fotoğraf çekebilirsiniz, resim yapabilirsiniz, ses ve video kayıtları alabilirsiniz. Alarmlar kurabilirsiniz. Tüm bunlara uygulamanın bulut servisi üzerinde saklayıp istediğiniz cihazdan istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Brainscape Flashcards

Brainscape, bir dersi öğrenme aşamasını kolaylaştıran bu mobil uygulama. Öğrenmek istediğiniz konu hakkında küçük kartlar oluşturmanızı sağlıyor. Ardından sık tekrarla konunun üzerinden geçip öğrenmenizi kolaylaştırıyor.

Free Graphing Calculator 2

Telefonunuzda yüklü gelen standart hesap makinesine güvenmeyin. Özellikle üniversite hayatınızda çok katmanlı çarpım işlemleri ile karşılaşacaksınız. Üniversitede matematik ve fen bilimleri üzerine bölüm okuyacak olan her öğrencinin telefonunda mutlaka bulunması gereken uygulama. Bu bilimsel çok katmanlı hesap makinesi hayatınızın bir parçası olacak. Şimdiden bu hesap makinesini kullanmaya alışmalısınız.

https://acikve.net/ogrencilerin-telefonunda-olmasi-gereken-uygulamalar/