Nihat Tümkaya "Doluluklarımız İyi Seviyelerde"

AHA ANTALYA- Antalya Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezinde bulunan Club Nena'nın Genel Müdürü Nihat Tümkaya yaptığı açıklamasında, sıkıntılı bir sezon yaşadıklarını ve doğru zamanda, partnerleri ile birlikte paylaşımda bulunarak doğru hamleler yaptıklarını ve böylece dolulukları ise iyi seviyelere getirdiklerini söyledi.

Çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimizi ve halen devam ettiğini düşünüyorum!

Sezon başında sıkıntılı bir sezona girdiklerini bildiklerini ve ona göre bir program çizdiklerini ifade eden Tümkaya, “ Şu anda geldiğimiz noktada doğru zamanda, doğru hamleleri partnerlerimiz ile birlikte paylaşarak doluluklarımızı iyi seviyelere getirdik. Temmuz ayı itibarı ile istediğimiz ve beklediğimiz doluluk oranlarımızı sağladık. Tabi bu arada şu anda kaldırmakla birlikte kısa bir dönem aksiyon fiyatları uyguladık. Ağustos ortasına kadar doluluklarımızda bir sorun yaşamıyoruz. Şu anda bundan sonraki dönemler olan Ağustos’un ikinci yarısı ve eylül ekim ayları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimizi ve halen devam ettiğini düşünüyorum.  Tabii ki doğru zamanda doğru hamleleri yaparak, belli doluluklar sağladık. Ancak, çevremize baktığımızda sektörün hala özellikle doluluklar ile ilgili olarak ciddi anlamda sorunları olduğunu görüyoruz. Bu sürecin gelecek dönem için Türkiye’nin toplamına baktığınız zaman,  2016, 2017 ve 2018 yılları için de olumsuz yönde etkili olacağını düşünüyorum.  Bu konuda tedbirler almamız lazım. Partnerlerimiz ile çok ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Bu senenin gidişatını ele alırsak, gelecek üç yıl içerisinde dersimize çok daha iyi çalışmamız gerektiğine, zamanında doğru kararlar almamız gerektiğine ve sektörün tüm bileşenleri ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme yapıp Türkiye’mize güzel şeyler kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum” ” diye konuştu.

Kuzey Afrika ülkelerinde son vuku bulan olayları yakından takip ediyoruz!

Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan sıkıntılı sürecin Türk Turizmine etkisini de değerlendiren Tümkaya, “ Avrupalı turistin genel olarak destinasyon olarak seçtiği Akdeniz çanağında özellikle Kuzey Afrika ülkelerinde son vuku bulan olayları yakından takip ediyoruz.  Hiçbir zaman bu olaylar sonrasında turizmden nemalanmak isteyen bir tablo çizmemeliyiz. Bu olayların Avrupalı turistin Türkiye’ye kaymasına neden olabileceğini düşünüyorum. Hatta son Tunus’ta yaşanan terör saldırısından sonra bizim artan doluluklarımıza az da olsa katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

HABER- HALİL ÖNCÜ