Nerde şimdi O çakallar

AHA TEKİRDAĞ-30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ak Parti’nin Tekirdağ genelinde 12 – 0 kaybetmesinden sonra yaşanan seçim hezimetinin ardından geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Eski İl Başkanı Ahmet Kambur : “Ortalığı Çakallara bırakmam” demişti.

 Bu açıklamadan kısa bir süre sonra görevden alınarak yerine Has Parti ve Saadet Parti kökenli, bölgede sevilen bir isim olan Ahmet Akçay atandı.
Çakallar kim oluyor açıklasın!
  Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl binasında yapılan basın toplantısına Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Eski Tekirdağ Milletvekillerinden Necip Taylan ve kalabalık bir partili gurubu katıldı. Görev yaptığı dönemde kendisi ve yönetimi ile birlikte CHP li Velimeşe Belediyesindeki yolsuzluklar karşısında sessiz kalmakla, ört pas etmekle, eleştirilen eski İl Başkanı Ahmet Kambur, kısa bir süre öncesine kadar Çakallar dediği kişiler yeni il yönetimi mi oluyor sorusunu akıllara getirirken, İl Başkanlığı için Yeğeni olan ve aynı zamanda İl Başkan Yardımcılığı görevini de birlikte yürüttükleri Av. Ali Gümüş’ün yeni İl yönetiminde olup olmayacağı merak ediliyor. Partiyi adeta bir aile şirketine çeviren Ahmet Kambur’a seçim dönemi gösterdiği tutumdan dolayı teşkilatlarda büyük tepkiler olmuştu. Ahmet Kambur’un Çakallar kelimesini kim yada kimler için kullandığını kamuoyu açıklık getirmesini bekliyor.
Hepimiz Kardeşiz!
  Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevine atanan Ahmet Akçay, basın toplantısında birlik ve beraberlik mesajları veren açıklamalarda bulunurken, Başta Kapanan Velimeşe Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerde ki harcamaların ve yolsuzluk iddialarının üzerine gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor. Ayrıca Velimeşe Belediyesinin Ocak ve Mart 2014 hesaplarının hala kamuoyundan gizlenmesi ile ilgili ne gibi bir tutum sergileyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor. Başkan Akçay basın toplantısında yaptığı konuşmada;  “Kıymetli hemşerilerim, Sevgili dostlarım, Değerli basın mensupları, Aziz kardeşlerim. Hepimiz, bu toprağın çocuklarıyız. Hepimiz, bu memleketin sokaklarında oynadık,  Okullarına, camilerine gittik, Hepimiz burada âşık olduk, Güldük, ağladık, Hepimiz bu topraklarda yuva kurduk, Bayramlaştık, kucaklaştık. Gün oldu, felaketlere, acılara birlikte göğüs gerdik. İşte bu günlere hep birlikte ulaştık. İşin aslı, hepimiz, hakikaten kardeşiz. Çoğu kimse, kardeşliğin geçmişte kaldığını sanır. Şehirler geliştikçe, insanların uzaklaştığını zanneder. Hayır. Şehirli insan, başkalarını düşünen kişidir. Bizler eğer şehirliysek, medeniysek, başkalarının iyiliğini düşünmek zorundayız. Toplum demek, kimsenin zarara uğramasına gönlü razı olmayan insan topluluğu demektir. Biz gülelim, onlar ağlasın. Olmaz. Biz yiyelim, onlar baksın. Olmaz. Biz ve onlar diye bir şey de olmaz. Akıllısı delisi, hepimiz bu toprağın çocuğuyuz. Kadını erkeği, Yaşlısı genci, Zengini fakiri, Herkes, hepimiz biriz. Ve bu güzel şehirde, bu cennet vatanda, şu üç günlük dünyada. Bir sofra kurup ağız tadıyla ekmeği, suyu paylaşacağız. Helalleşeceğiz, gülüşeceğiz, kucaklaşacağız. Hepsi bu. Hayatın, insanlığın, tarihin, kültürün her şeyin özeti budur. Ağız tadı, temiz bir kalp, müsterih bir vicdan, tatlı bir tebessüm. hepsi budur. Şimdi… Bendenize, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı vazifesi verildi. Öncelikle. Bu emaneti, bugüne dek taşıyan. Tekirdağ AK Parti İl Teşkilatı’nda görev yapmış ve yapmakta olan tüm dostlarımıza. Minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım