Mutfakların Vazgeçilmezinde Zirve Düdüklü Tencerelerde

Çoğu mutfak aletinde olduğu gibi, güvenlik ve rahatlık için düdüklü tencere kullanırken akılda tutulması gereken şeyler vardır.

Mutfakların Vazgeçilmezinde Zirve Düdüklü Tencerelerde
Çoğu mutfak aletinde olduğu gibi, güvenlik ve rahatlık için düdüklü tencere kullanırken akılda tutulması gereken şeyler vardır. Öncelikle düdüklü tencereyi pişirirken fazla doldurmayın. Hacmi aşırı doldurursanız, buhar kaçabilir veya sıkışabilir. Bu nedenle boş alanın 1/3’ünü içerdiğinden emin olmalısınız. Tencereyi ocağa koyup kapağını kapattıktan sonra siren yerini yatay konuma getirmeniz gerekiyor. Bu özellik, ileri teknoloji sayesinde yeni modellerde otomatik hale gelse de daha eski veya otomatik olmayan ocaklarda devam etmektedir.
Havanın dışarı çıkması için kornayı çalıştırmalısınız. Düdük çalmaya başladığında, buharın çıkması için bir dakika kadar bekleyin ve düdüğü kaldırın. Kimi düdüklü tencereler de bu sistem tam tersi işleyebilir. Zil çalmaya başlayana kadar beklemeniz, ardından kornayı kapatmanız ve ocağı kapatmanız gerekir.
Düdüklü Tencerelerde Yemeklerin Yetişme Süresi
Yemeğinizin ne kadar süre piştiğine bağlı olarak, tencereyi bir süre ocakta tutabilirsiniz. Pişirme süresi dolduğunda, ısıyı kapatın, ancak bir süre tavayı ocaktan almayın. Çünkü kaynama ve iç basınç devam edebilir. İçerideki buhar dağıldığında kornayı tekrar dik konuma getirin ve buharın düdükten tamamen çıkmasını bekleyin. Tüm bu işlemler bittikten sonra biraz daha bekledikten sonra kapağı açın. Egzoz bölgesi olan kornanın temizliğine özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Yemek sırasında özellikle çok fazla kum içeren yiyecekler deliğe girebilir ve bölgeyi tıkayabilir. Pişirdikten sonra düdüklü tencere iyice temizlenmeli.
Genel özelliği ile tavalar arasında öne çıkan çelik düdüklü tencere, en zorlu öğünlerde bile kolaylıkla temizlenebilir. Her yemeğin farklı bir pişirme süresi vardır. Hemen hemen tüm yiyecekler; Düdüklü tencerede normal bir tencereye göre çok daha kısa sürede pişirilir. Bu nedenle yemeklerin düdüklü tencerede pişme süresi de önemlidir.  Çoğu yeni tencere setindeki zamanlayıcı, yemeğinizin yeterince uzun süre pişmesini sağlar. Pişirmesi zor fasulyeleri düdüklü tencerede ıslatmadan kolayca pişirebilirsiniz. https://www.madamecoco.com/duduklu-tencereler/ adresinden düdüklü tencere ihtiyacınızı giderebilirsiniz.